Себастиен Льоб се завръща в световния рали крос шампионат зад волана на Lancia Delta Evo-e RX

Деветкратния световен рали шампион и бивш участник в световния рали крос шампионат Себастиен Льоб ще се завърне в World RX зад волана на Lancia Delta Evo-e RX присъединявайки се към отбора на сънародника си и световен шампион в ски свободен стил Герлен Шишерит Special ONE Racing.

Сезон 2023 е втората година в която автомобилите от World RX са изцяло електрически, което започна с фалстарт преди няколко сезона. През миналата година шампион в електрифицирания World RX бе Йохан Кристоферсон, който е и най-титулования пилот в шампионата.

„Аз съм от генерацията която видя с очите си победите на Lancia Delta в ралитата, затова тази кола ми е слабост – коментира 49-годишния Себастиен Льоб, чиито последен старт в World RX бе през 2018 година. – Когато Герлен и аз говорихме, че смята да се състезава с тази кола в световния рали крос шампионат, аз го помислих за луд! През декември изпробвах колата и веднага бях впечатлен от нейните качества и динамика. Имам голяма вяра в този проект и нямам търпение да се състезавам по целия свят с този автомобил.

„Много съм мотивиран да поема към това предизвикателство. Мисля, че рали крос е идеалната дисциплина която да премине към пълно електрифициране, защото автомобилите разполагат с огромна мощност и състезанията са къси. Тези коли са много вълнуващи за каране, а World RX е перфектната платформа която да ги промотира. Шоуто на трасето е невероятно с много доста по-вълнуващи от преди битки.“

Световния рали крос шампионат стартира през тази година на 29-30 април в Унгария и ще има кръгове в Африка и Азия.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]