Себастиен Льоб потвърден за рали Акрополис

Организаторите на рали „Акрополис“ (8-11 септември) публикуваха официално днес своя списък със заявени състезатели за тазгодишното издание на базираната в град Ламия надпревара. Сред обичайните заподозрени обаче виждаме името на Себастиен Льоб, който отново ще седне зад волана на Puma Rally1, с която спечели рали „Монте Карло“ по-рано тази година.

До момента деветкратния световен рали шампион е взел две участия след победата си в рали „Монте Карло“. За негово нещастие и двете завършиха с техническа повреда, но въпреки това той показа, че разполага с нужната скорост за да притеснява лидерите в шампионата.

В рали „Аркополис“ Льоб ще стартира в петъчния ден от по-задна стартова позиция, което ще изиграе ключова роля в битката за победата в гръцкото рали.

Общо 70 са заявените екипажи в тазгодишното издание на рали „Акрополис“, като 13 са от категорията Rally1. 39 са заявените в RC2, като сред тях са пилоти като Андреас Микелсен, Йоан Росел, Темо Сунинен, Николай Грязин и др.

Списък със заявени екипажи за рали Акрополис 2022

Entry-List

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2894 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]