Себастиен Льоб поведе в рали Мексико

Деветкратния световен рали шампион Себастиен Льоб и Даниел Елена са новите лидери в рали „Мексико“ след днешните сутрешни минавания.

Льоб започна деня от втора позиция зад Дани Сордо, но още в първи етап взе етапната победа излизайки на първо място с 12.3 секунди пред бившия си съотборник от Ситроен. В следващия етап Льоб отново бе най-бърз, но в SS13 не успя да поддържа аванса си, който намаля на 2.9 секунди.

В последните два етапа преди обедния сервиз Крис Мийк и Себастиен Ожие си спретнаха една доста сериозна битка за третата позиция, като за сега разликата между двамата е от 0.0 секунди, като изостават с 15.5 секунди спрямо Льоб.

Андреас Микелсен е на пета позиция, като вече изостава с над минута от лидерите. Норвежецът все още се опитва да се отърси от грешката в SS11, където обърка записките. Тиери Ньовил е зад своя съотборник, като той отново имаше проблеми с колата, след като трябваше да спре след едно от водните препятствия в опит да запали отново своя Хюндай i20 WRC.

Ойт Танак също бе застигнат от проблемите с двигателя на Латвала и Лапи, като естонеца изпадна в класирането на десета позиция превръщайки рали „Мексико“ в един истински ад за Тойота.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]