Себастиен Льоб е новият лидер в рали Каталуня

Себастиен Льоб - Рали Каталуня, Испания 2019

Себастиен Льоб и Даниел Елена се изстреляха начело в класиране на рали „Каталуня“ след края на вчерашните следобедни минавания пред своите съотборници Тиери Ньовил/Николас Жилсул и Даниел Сордо/Карлос дел Барио.

Въпреки натискът си, Ойт Танак изпадна от трето на пето място с изоставане от 20 секунди зад Ньовил. Ако обаче ситуацията продължи така и Танак спечели пауър точките в неделя, е напълно вероятно да имаме нов световен шампион.

Следобедните минавания започнаха с атака на Сордо, който оглави класирането още в първата отсечка с аванс от 4.2 секунди пред Ньовил. В SS5 Horta Bot 2  Льоб започна да задава темпото прескачайки Ойт Танак в битката за третата позиция и доближавайки се до временният лидер Дани Сордо на 14.1 секунди. SS6 La Fatarella-Vilalba 2 Льоб показа на какво е способен и взе поредната си етапна победа, която му позволи да излезе начело в класирането с аванс от 1.7 секунди пред Ньовил, който също направи доста добро време задминавайки Сордо.

В средата на колоната, Льоб още в първата следобедна отсечка задмина Елфин Еванс и Крис Мийк, които си разменяха стотни през цялата сутрин. В Horta-Bot 2 Мийк успя да илезе пред Еванс доближавайки се до Танак на 1.1 секунди пред старта на последната и най-дълга отсечка за деня. Там Мийк записа второ най-добро етапно време, което му позволи да излезе на четвърта позиция в генералното зад Сордо и пред Ойт Танак с аванс от 8.7 секунди спрямо естонецът.

Яри-Мати Латвала също успя да прескочи Елфин Еванс в последният етап вчера, изкачвайки се на шеста позиция пред уелсецът, който е седми пред Тиймо Сунинен. Японецът Такамото Катсута е девети, докато изключително демотивираният Себастиен Ожие е далеч от челната десетка.

Лидер в WRC2Pro е Мадс Остберг с аванс от 41 секунди пред Кале Ровампера и с над минута пред Ян Копецки. Във WRC2 се разви интересна битка след като, Ерик Камили се намира на 1.5 секунди зад Пиер-Люй Льобет.

От днес сутринта на екипажите им предстоят цели два дни с класически испански асфалтови етапи, доближаващи се изключително близо до пистови условия. В 10:00 ч. българско време стартира SS7 Savalla едно. От 15:00 ч. днес по телевизия Ринг БГ ще можем да гледаме заедно репортажът от вчерашният ден и веднага след това от 16:00 стартира и живото предаване от Испания, така че цели два часа световен рали шампионат по национална телевизия не е никак лошо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]