Себастиен Льоб грабна първата си етапна победа в Дакар 2017

ap-1qmwey7wn1w11_sebastien_loeb

Автор: Светослав Георгиев

Деветкратния световен рали шампион спечели вторият етап от тазгодишното издание на рали Дакар. Той пое водачеството от самото начало и не го изпусна до края, като остави зад себе си амбициозният Насър Ал Атиа на изоставане от 1”23.

Ал Атиа коментира, че е щастлив от своята Toyota Hilux и нейното поведение на дългите разстояния. Той коментира победителя в днешния етап с думи, като „недосегаем” и „ненадминат”, но обеща, че няма да се откаже да гони французина.

Трети в днешния етап остана Карлос Сайнц (2”18), само на секунда пред Жинел ДеВилие. След тях в класирането се подредиха Нани Рома, Язид Ал Раджи, Стефан Петерханзел, Мико Хирвонен, а десетката беше запълнена от Ромейн Дюма и Ерик Ван Луун.

Първият голям губещ в състезанието се оказа Шави Понс, който изгуби задното си колело и беше принуден да изчака асистиращия екип.

В генералното класиране Себастиен Льоб излезе на чело с време 2’33”31, пред Насър АлАтиа (0”28) и Карлос Сайнц (1”56).

ap-1qp2zj4r52111_walter_nosiglia_jager

При мотоциклетистите миналогодишният победител Тоби Прайс спечели етапа, пред Матиас Уолкнър с преднина от 3”22 и Пауло Гонсалвеш  3”51, като не изпусна лидерството от началото до края на етапа. Впечатление направи представянето на вчерашната изненада Ксавие Де Солтрет, който днес продължи с впечатляващото си представяне и даде четвърти резултат в етапа. Добро впечатление остави и деветия заподски пилот на КТМ – красивата Лая Санц, която завърши на 25 позиция.

Генералното класиране повтаря класирането на първите трима от днешния ден, съответно: Тоби Прайс – 3’07”17, Матиас Уолкнър +2”39, Пауло Гонсалвеш +2”54.

При АТВ етапа беше изключително оспорван между Пабло Копети и Нелсън Августо Галиано, като двамата си разменяха лидерството на всяка часова контрола, като в крайна сметка победата отиде на името на Копети с преднина от 1”59. Трети остана Аксел Дютрие на изоставане от 5”31.

В общото подреждане Пабло Копети и Нелсън Августо Галиано заемат първото и второто място на разлика от 1”54, а трети е Марсело Медейрос, който днес завърши на петото място.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]