Себастиан Ожие: „ WRC се превърна в шега“

Rally Portugal 2015

Пилотът на Фолксваген Себастиан Ожие, нарече „шега“ настоящите правила относно стартовият ред във WRC. Трикратният световен рали шампион не за първи път се оплаква от правилата, които го задължават да стартира пръв по трасето играейки ролята на чистач най-вече в макадамовите състезания.

13071775_967038986683126_3021128017610506676_oВ рали „Аржентина“ Ожие изгуби 24 секунди в един единствен етап Los Gigantes в сравнение с времето на победителя Хейдън Падън. Тази загуба на време ядоса французина и в пресконференцията в края на деня си размени няколко остри реплики по тази тема с младия пилот на Хюндай.

„Вече ми е скучно да говоря за това“, обяснява Себастиан Ожие пред Autosport. „Просто исках това рали да приключи и да се прибера в къщи за да се занимавам с нещо друго. Ралитата за в момента са ми скучни. Взимаме добри точки, но къде е спорта?

Да, имаме шанс да станем шампиони отново, но знам че заслужаваме повече от това. Напълно несправедливо е и не само за моето развитие в шампионатът да карам пръв в 80 процента от ралитата. За мен този шампионат с всяка една година се превръща в пълна шега.“

Мениджърът на WRC Ярмо Махонен заяви че, няма да прави промени в правилника през този сезон, но от ФИА са решили да прегледат някой сегменти от WRC в краят на тази година.

Rally Spain 2015

„Искам да видя дали целият сезон е минал успешно. След това ще видим“, обяснява Махонен също за Autosport. „Разбирам как се чувства той, разбирам недоволството му, но ние трябва да гледаме пълната картина. Ние трябва да се грижим за целия шампионат. Той не е длъжен да гледа същата картина и разбирам че, трябва да е егоист- това е част от това да бъдеш успешен колкото него. Но никой не може да казва че, това е лошо за спорта. Вижте последният ден в Аржентина, имахме доста интересен неделен ден, а на нас ни трябват повече такива моменти.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]