Себастиан Ожие с най-добро време в откриващият етап на рали Португалия

P-20160520-00027_News

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия дадоха най-добро време в 3.36 километровият супер специален етап на рали крос трасето Лосада.Френският екипаж повежда състезанието с актив от 0.9 секунди, но въпреки това Ожие се оплака от липса на мощност.

„Нямах никаква мощност в първите сто метра, но после всичко се върна в нормален режим. Надявам се отборът да може да провери какво се е случило и да го поправят“, обяснява пилотът на Volkswagen.

Втори са Тиери Ньовил/Николас Жилсул, които от своя страна бяха най-бързи в сутрешният шейкдаун. Техните съотборници от Hyundai Дани Сордо/Марк Мартин, изостават със само 0.3 секунди от тях, давайки третото най-добро време.

P-20160520-00006_News

„Доста съм уверен“, заяви Ньовил. „ Етапът ми хареса с толкова много публика, добре е да започнем ралито така.“

Челната шестица се затваря от Андреас Микелсен, Яри-Мати Латвала и Крис Мийк. Днес екшънът започва от 11:30 ч. българско време с 27,44 километровият етап Ponte de Lima.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]