Себастиан Ожие: „Рали Швеция трябва да бъде отменено”

4305_SebOgier-Finland-2014_001_896x504

След първият опознавателен ден на рали „Швеция” настоящият световен рали шампион Себастиан Ожие, даде интервю за шведският вестник Varmalds Folkblad. Споре думите на френският пилот, той не разбира защо въобще са започнали с опознаването.

На въпросът, дали смята че може да се проведе състезанието Ожие отговаря: „ Не смятам така. Единственото трасе по което може да се кара  се намира в Норвегия. Реално можем да караме къс ралиспринт там, което е добре. Но като цяло, останалата част е доста опасен макадам. Ако се опитаме  да стартираме в състезанието, шиповете веднага ще изпопаднат  има вероятност да попаднем в много опастни ситуации. Не разбирам защо се провежда опознаването, ние буквално разрушихме трасетата с това за нищо.”

На изход от опознаването на един от етапите, Ожие отново е разменил някоя дума с журналистът от Varmalds Folkblad. „Не разбирам, какво правим тук. Няма никакъв смисъл, не знам чие е решението, но е направо идиотско”, допълва французинът.

Повече за състоянието на трасетата можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]