Себастиан Ожие продължава да е на чело на рали Уелс

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Great Britain 2015

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия продължават да са на чело на рали „Уелс”. Екипажът на Volkswagen Motorsport са лидери с актив от 35.7 секунди. Драма обаче в SS11 без малко да коства позицията на французите. Екипажът на Тиери Ньовил и Николас Жилсул стартираха по системата рали 2 и предвождаха Ожие/Инграсия, докато не се обърнаха по таван на средата па пътя. Това костваше цели 30 секунди на лидерите докато разминаваха инцидента, така Крис Мийк поведе в състезанието. Малко по-късно от щаба на Volkswagen поискаха загубеното време на техният екипаж да се върне, и така в SS15 то бе възстановено.

„ Вчера бе един тъжен ден”, заяви Себастиан Ожие. „ Нашите мисли са с жертвите на ужасната атака в Париж. Моменти като този, прави всичко с което се занимаваме в момента незначително. Въпреки това, ние с Жулиен решихме да продължим в ралито. Смятаме че, това е правилното решение, а не да се откажем. Условията на ралито не са никак лесни, на места е много хлъзгаво пълно с локви. Трябваше да спра в SS11 заради катастрофата на Тиери Ньовил, който бе блокирал пътя. Въпреки това, ни възвърнаха загубеното време.”

P-20151115-00077_NewsВтората временна позиция след вторият ден от рали „Уелс” е за англичаните Крис Мийк/ Пол Найджъл. Екипажът на Citroen, бе единственият който можеше да се съревновава с темпото на Volkswagen и за в момента се движи на заслужената втора позиция. „ Имахме силен ден, въпреки трудностите”, заяви Крис Мийк. „ Ние сме се фокусирали върху нашата цел, която е да вземем второто място при производителите. Затова работихме здраво за тази позиция бе да взимаме излишни рискове.”

С пасив от над минута и на трета позиция е третият екипаж на Volkswagen, Андреас Микелсен/Ола Флоене. Победителите от Испания продължиха да карат с типичният си ритъм, което за пореден път се оказа правилната стратегия. Техните съотборници Яри-Мати Латвала/ Мика Антила отпаднаха за пореден път, след като повреда в задвижването на тяхното Polo R WRC ги принуди да спрат участието си вчера.

2015 World Rally Championship / Round 13 / Rally of Wales GB // 12th - 15th November, 2015 // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Интересна обаче е битката за четвъртата позиция, която за в момента я печелят От Танак и Райго Молдер. Екипажът на M-Sport е в задочен спор с двата екипажа на Hyundai, Дани Сордо/Марк Мартин и Хейдън Падън/Джон Кенард. Въпреки проблемите със скоростната кутия и на двата екипажа на Hyundai, те не оставиха на Танак/Молдер да избягат напред. Сордо/Мартин са на 14.7 секунди от латвийският екипаж, докато кивитата са на 18.1 секунди от тях. Въпреки това за Падън/Кенард няма да е никак лесно да се борят за предна позиция, след като другият екипаж на M-Sport Елфин Еванс/ Даниел Барит, са на 4.4 секунди от тях и са готови на всичко да вземат по-предна позиция с оглед битката при конструкторите. „ Усещам че, се справихме доста добре днес”, заяви Елфин Еванс. „ Не направихме най-добрите минавания през Gartheiniog, но въпреки това ние бяхме най-добрите от останалите зад лидерската група. Смятам че, имахме доста добри минавания през двата нощни етапа. Днес смятаме да натискаме за точките при производителите.”

P-20151115-00065_News

Далеч от „данданията” в средата на класирането са Мадс Остберг/Йонас Андерсон. Норвежецът изпитваше проблеми с намирането своят ритъм, като добави и една спукана гума към пасивът си. Двамата са осми изостават на повече от минута зад битката пред тях. Челната десетка се затваря от Стефан Лефевр и Роберт Кубица.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]