Себастиан Ожие повежда след първият ден от рали Австралия

3896_SebOgier-Australia-2014-003jpg_896x504

Френският екипаж на Себастиан Ожие/ Жулиен Инграсия поведе в рали Австралия след един доста оспорван първи ден.  За пилотът на VW никак не бе лесно, след като трябваше да чисти трасето заради първата стартова позиция. Дори на SS3 Newry 1 (24,91km) изпадна на четвърто място в генералното на 8,4 секунди от Крис Мийк/ Пол Найджъл. Освен това Себастиан Ожие откри лек теч при едно от минаваният от своят радиатор, което го постави под още повече напрежение. Себастиан Ожие: „ Опитвах се да натискам през целият ден, в тези доста хлъзгави условия. Със сигурност не ни бе лесно.”

Втори за денят завърши екипажът на Яри-Мати Латвала/Мика Антила на 0,4 секунди от лидерът. Латвала можеше да промени класирането за първият ден ако не беше поставена „по-мека“ спирачна система още в началото на състезанието. „ В началото не ни бе никак лесно заради меките спирачки. След като ги оправихме стъпка по стъпка се изкачихме към челото.” Трети бе и третият екипаж на Volkswagen Андреас Микелсен/ Ола Флоене с разлика от 3,5 секунди от лидерът.

Четвъртата позиция бе за блестящо представящият се великобритански екипаж Крис Мийк/ Пол Найджъл. Двамата направиха фурор, след като поведоха в състезанието правейки две етапни победи. Но не успяха да удържът на атаката от страна на трита екипажа на Volkswagen и изпаднаха с пасив от 4,1 секунди след лидерът.

3895_KrisMeeke-Australia-2014_002_592x333

Доброто представяне на Мико Хирвнонен/Ярмо Летинен им се отплати с петата позиция за денят  на 7,9 секунди от Ожие. Финландецът направи едно от най-добрите си карания за този сезон. „ Доволен съм от това, как успяхме да се приближим до битката за лидерството с малък пасив от време. Не мога да посоча какво точно се е променило но със сигурност усещам добре колата.” След тях на 46 секунди от лидерът завърши денят екипажът на Хейдън Падън/ Джон Кенард.

Седми е екипажът на Мадс Осберг/Джонас Андерсън, които им се наложи да сменят задният диференциал на своят автомобил Citroen DS3 WRC. „ Със сигурност бе един доста труден ден. Направихме няколко грешки, както и проблеми с колата. Направихме малко промени и се надяваме нещата да са по-добре утре.”  На 7,3  секунди след Осберг   и осма позиция е Роберт Кубица/Мачиек Сзепаниак, двамата се завъртяха още в първата отсечка, успяха да се доберат до финалът на първият ден след доста проблеми с кормилната уредба на своят автомобил. След тях на 9-та позиция за денят е екипажът Елфин Еванс/Даниел Барит, двамата угасиха своята Fiesta WRC на едно от кръстовищата на SS2 и това им коства доста време.

1919657_697022407018120_3794419395846439137_n

Челната десетка се затваря от екипажът Тиери Ньовил/ Николас Жилсул, които претърпяха излитане от трасето след скок повреждайки своето окачване, което им струва почти две минути изоставане от лидерите.  „ Доста добре. Със сигурност не можем да върнем това което се случи с излизането ни от трасето след скока. За в момента сме направили няколко промени и ни предстоят да направим още няколко. Справихме се доста по-добре от очакваното.”Техните съотборници и местни асове Крис Аткинсън/Стефан Превот също имаха проблем с окачването след един от скоците  и завършиха с пасив от почти три минути след Себастиан Ожие/ Жулиен Инграсия.

Видео

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]