Себастиан Ожие повежда в Испания предвкусвайки титлата

10557026_10152471370315678_7524167401055051758_o

Вторият ден от испанското рали никак не бе лесно изпитание за екипажите, въпреки пропускателният режим от 3 минути (поради макадамовите условия) всички се оплакваха от намалена видимост поради застигане на прах от предният на тях автомобил, правейки тяхното минаване изключително опасно. Това обаче бе голямо предимство за французинте Себастиан Ожие/ Жулиен Инграсия, които отваряха отсечките. Двамата не се разминаха и с проблеми, поради излизане от трасето малко преди летящият финал на SS7 Terra Alta 2 (макадам и асфалт) (35,28 км).  „Това беше доста странно- последвах определена траектория и се завъртяхме. Но, като цяло съм доста доволен от изминалият ден. Натискахме здраво през целият ден и усилията ни се отплатиха.”

Веднага след френският екипаж на 36,6 секунди завършиха вторият ден Яри Мати Латвала/Мика Антила. Двамата имаха проблеми с настройките на автомобилът, както и лошата видимост и сериозната липса на сцепление на определени места. На SS2 Gandesa 1(макадам) (7,00 км) финладецът удари камък: „ Имаше доста прах и не успях да видя камъкът, въпреки това аз не сякох завоя а камъкът се намираше на трасето. Имах опасението, че сме спукали гума и загубих ритъмът си.” Латвала допълни и своите виждания затова, как преми денят му: „Доста труден ден, това е повече от сигурно. При следващите минавания на макадам е задължително да се подобрим. Нямам си на представа, как Себастиан прави своите времена.”

4376_ostberg-frustration-2014_000_592x333

Трети на 0,6 сек. от вторият екипаж на Volkswagen са Мадс Остберг/ Джонас Андерсон, двамата подходиха по доста умен начин без излишни рискове и драми. Екипажът на Citroen даде в 4 от 7 отсечки времена в топ три, което е едно доста добро представяне до момента. Техните съотборници Крис Мийк/Пол Найджъл отново се движиха добре, докато не излязоха от трасето на SS3 Pesells 1 (макадам) (26,59 км) и спукаха две гуми едновременно въпреки, че смениха едната в отсечката и малко по-късно те отпаднаха поради липсата на резервни гуми.

10604525_670108769763006_2158729234390348471_o
Автомобилът на Крис Мийк след спукването на двете гуми

Третият екипаж на Volkswagen, Андреас Микелсен/ Ола Флоене даде най-добро време в градската отсечка в Барселона. Въпреки това двамата имаха доста проблеми особено в моментът, който се е наложило да избутат Polo-то до сервизният парк, поради проблеми с подаването на горивото на автомобилът. Малко по-късно спукаха гума, но успяха да завършят дена на четвърта позиция за деня с пасив от 0,1 сек. след Мадс Остберг.

4372_evans-spain-car-field-2014_888_592x333Екипажът Мико Хирвонен/Ярмо Летинен, завърши деня доста близко до битката в челото с пасив от 4,1 сек след Латвала, Остберг и Микелсен. Те също се оплакаха от лошите условия и прахът. На 15,6 секунди от тях са Роберт Кубица/Мачиек Шжепаняк, които имаха няколко завъртания и проблеми със загуба на мощност на своят автомобил. „ Бе доста добър ден за нас имах на няколко пъти завъртания, задните гуми ги няма никакви вече.“ Младокът Елфин Еванс, излетя от трасето на няколко пъти, като в последният успява да спука своят радиатор и така да отпадне от надпреварата.

Седми е екипажът домакин Дани Сордо/ Марк Мартин, двамата са с пасив от 27 секунди зад лидерите. Испанският тандем се движеше доста добре, докато поради грешка на Мартин не стартираха на време и получиха наказание от 35 секунди. „ Марк ми даде грешно стартово време, в общи линии стояхме на старта вместо да стартираме. Грешки се случват понякога.

4369_ThierryNeuville-Spain-2014_001_896x504

Техните съотборници Тиери Ньовил/ Николас Жилсул, направиха изключително представяне правейки доста сериозен отпор на екипажите на Volkswagen. Двамата поведоха временно класирането през сутрешните минавания и се движиха плътно до Себастиан Ожие/ Жулиен Инграсия.  Но за съжаление в последната отсечка за деня се удариха, повреждайки  едно от задните си колела и част от задницата на автомобилът. „Разсеях се заради прахът, който влизаше в колата, беше доста прашно. Влязохме широко и ударихме нещо, спряхме да сменим гумата и продължихме.” Двамата загубиха общо над 2 минути. Третият екипаж на Hyundai Хейдън Падън/Джон Кенард, направи своята първа етапна победа в кариерата си на SS3 Pеsells 1 (макадам) (26,59 км). На два пъти спукаха гуми и се завъртяха в последната отсечка за деня от ралито.

Американците Кен Блок/Алекс Гелсомио завършиха денят на 11-та позиция, спазвайки традицията на а youtube звездата за пълното унищожаване на гумите.

снимки: wrc.com

Видео

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]