Себастиан Ожие поведе, Хейдън Падън с проблеми след третия ден на рали „Сардиния”

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Italia Sardegna 2015

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Italia Sardegna 2015

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия поведоха след третия вчерашен ден в италианското рали „Сардиния”. Екипажът има удобен над 2 минутен актив спрямо втория екипаж Хейдън Падън/Джон Кенард. Новозеландците за съжаление не успяха да задържат своето първо място, след като в SS17 Monti di Ala 2 (22,49 km) се завъртяха и малко по-късно получиха проблеми със скоростната кутия на своя Hyundai i20 WRC, изоставайки с голям пасив зад лидерите от Volkswagen. Така за пореден път техниката предава екипажите на корейския производител. „ Ударихме камък и счупихме скоростната кутия. Миризмата на масло ни застигна веднага, но все още предавките работиха. Помислих си че, всичко свърши. Проблема бе същия, както на Аржентина, а там отпаднахме. След разговор с отбора успяхме да закърпим нещата.”  Заяви Падън.

6160_HaydenPaddon-Italy-2015_001_896x504

Себастиан Ожие: „ Беше един доста дълъг и труден ден в колата, но съм доволен от развоя на нещата. Направихме само малка грешка през сутринта, след като почти угасих колата на обратен завой в SS13. Моята цел бе, да взема лидерството до края на деня и се радвам, че се получи. Условията бяха доста тежки за гумите. Сега държим всички козове за последния ден и ще поддържаме темпото за да запазим позицията си.”

Въпреки спуканата гума през първото минаване на Monte Lerno, третото място е за Мадс Остберг/Джонас Андерсон. Екипажът на Citroen даваше добри времена, като записа и етапна победа, но най-облагодетелствен бе за тях SS18 Coiluna-Loelle 2 (36,69 km), след като Яри-Мати Латвала/ Мика Антила счупиха своето окачване добавяйки още черни точки към своя късмет след спукването на задната лява гума и загубата на над 2 минути от сутринта, така екипажа на Volkswagen изпадна на шестата позиция в генералното, отстъпвайки от битката за стълбичката.

Яри-Мати Латвала : „ Вчера стартирахме доста добре – с най-доброто време на дванадесетия етап. За съжаление, гумата ни излезе от джантата след скок. Наложи ни се да изгубим над две минути и половина за да сменим гумата. Следобед ударихме камък, който счупи нашето окачване. Опитахме се да поправим окачването както можем за да стигнем до сервизния парк. Рали „Сардиния” никога не ми е вървяло, но ние няма да се предадем и ще дадем всичко най-добро от себе си днес.”

Jari-Matti Latvala (FIN), Miikka Anttila (FIN) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Italia Sardegna 2015

Мадс Остберг: „ Беше доста труден ден, с екстремно тежки условия. Смятам че, се справихме добре вчера и колата бе доста надеждна. Не сме имали проблеми, въпреки тези с кранчетата на гумите, които изпускаха въздух коствайки ни доста време. Ако не бяхме изгубили тези две минути можеше да сме на втората позиция днес. Все още имаме шанс, но не съм сигурен за какъв процент говорим. Понякога това рали може да е доста непредвидимо!”

2015 World Rally Championship / Round 06 /  Rally d'Italia Sardinia // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

На 31.4 секунди зад екипажът на Citroen са Тиери Ньовил/ Николас Жилсул. Белгийския тандем има едно завъртане в своя вчерашен актив, но като цяло тяхното представяне е доста добро, с оглед топ 5 времената, които даваха през вчерашния ден. Елфин Еванс/Даниел Барит са пети с почти минута и половина пасив, зад Ньовил/Жилсул. Екипажът на M-Sport успя да се възстанови успешно след петъчните си проблеми с диференциала, които им коства изключително много време и вероятното качване на подиума. Техните съотборници От Танак/Райго Молдер счупиха своята скоростна кутия след скок в SS17 Monti di Ala, оставяйки на пета предавка. Подобен проблем също застигна и Роберт Кубица и неговия навигатор, полския тандем отново трябваше да отпадне.

Елфин Еванс: „ След проблемите от петък не вярвах че, ще сме във топ 5. Ние все още не сме на 100 процента навсякъде, но няма да взимаме никакви рискове днес.”

От Танак: „ По-средата на отсечката (SS17) след скок ни заядоха скоростите на шеста предавка. Не можех да свалям предавки и все още имаше доста километри пред нас, още повече бяхме срещу нагорнище и нямаше шанс да продължим. Доста сме разочаровани, но имаме доста работа за вършене върху нашето темпо. Тежката част от сезона почти свърши, следващите състезания са по-благоприятни за каране.”

2015 World Rally Championship / Round 06 /  Rally d'Italia Sardinia // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Челната десетка се затваря от пилотите от WRC2 Пауло Андреучи, Ян Копецки и Язид-Ал Раджи. Пълна статия за случващото се във WRC2 през уикенда очаквайте след състезанието.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]