Себастиан Ожие поведе в първият ден от рали Полша

3078_Ogier-Poland-2014_372_896x504

Френският пилот на Volkswagen Себастиан Ожие, поведе в генералното класиране след изключителна битка със съотборникът си Андреас Микелсен. Двамата завършиха с разлика от 2,8 секунди, след като норвежецът даваше изключителни времена и още във втората отсечка поведе в генералното. В супер специалният Ожие отново показа завидно темпо и успя да си възвърне лидерската позиция. „Много съм доволен от стартът на състезанието и нямаше как да се справя по-добре. Днес трябва да продължим с този бърз ритъм и очаквам интересно състезание.”

3092_Hanninen-Poland-2014_527_592x333Трети на 7 секунди от Себастиан Ожие се нареди Крис Мийк. Англичанинът на явно намира „цаката” на това рали след като даде по-добри времена от своят съотборник Мадс Осберг, който завърши първият ден от ралито на 5-та позиция. „Същността на тези отсечки е фантастична, както и ангажираността която изискват. Пол, ми чете записките като неделен вестник”- се пошегува Крис Мийк. Пред Мадс Осберг на 1,1 секунди и с етапна победа бе  Юхо Ханинен. Финландецът отново показа завидна скорост заедно с автомобилът на Hyundai i20 WRC.

Роберт Кубица завърши на 4-та позиция в първата отсечка, показвайки своята възможност за да се качи на стълбичката. Уви веднага след това на SS2 Kruklanki 1 се обърна по таван, но публиката успя да му помогне и той загуби само 28,3 секунди завършвайки на 12-та позиция в краят на деня.

След своят съотборник на 7-ма позиция бе Тиери Ньовил на 11,3 секунди от лидера. Той бе последван на 2,1 секунди от новото попълнение в техният екип Хейдън Падън. Бившите съотборници в M-Sport Яри-Мати Латвала и Мико Хирвонен, завършиха първият ден на 8-ма и 9-та позиция.

Видео


Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]