Себастиан Ожие записа втората си победа през новият сезон на рали Швеция

Rallye Sweden 2016

Себастиан Ожие и Жулиен Инграсия записаха за трети пореден път победа на рали „Швеция“. Снежното рали се оказа истинско предизвикателство за световните шампиони, като не им бе никак лесно да постигнат този резултат.

„Да победиш в Швеция отново е невероятно“, заяви Себ на финала на единственият специален етап в неделя. „ Аз обичам това рали. Условията бяха далеч от идеалните в началото на седмицата. Вчера трябваше да поемем може би най-големият си риск в кариерата за да спечелим. Всички усилия не бяха напразно, доволен съм.“

P-20160213-00235_News

Сензацията през уикенда бе поредното уникално представяне на новозеландският екипаж Хейдън Падън/Джон Кенард. Двамата се справиха отлично в събота, като имаха шанс да се борят за победата. Въпреки това, Падън реши да заложи на сигурно и успя да изгради сравнително добра преднина пред догонващият го екипаж на третата позиция. Неделният ден не бе никак лесен за кивито, след като удари един от обозначаващите нивото на снегът знаци и спука радиаторът на своето i20 WRC.

clickНа третата позиция и пасив от 25.8 секунди зад Падън/Кенард са Мадс Остберг/Ола Флоене. Остберг не изневери на реномето си, въпреки типичният си стил на каране и успя да се качи на стълбичката. „ Доволни сме от това че, се качихме на подиума тук в Швеция. Това е важен резултат за нас и отборът. Надявам се да можем да продължим така и през остатъка на сезона“, разясни Мадс Остбер. Неговите сънародници Адреас Микелсен/Андреас Яегер не успяха да се преборят за топ три, въпреки голяма си скорост. Микелсен имаше сериозни амбиции, но направи много грешки които му разклатиха психиката и стилът на каране.

Екипажът на Dmack- От Танак/Райго Молдер, затвориха челната петица представяйки се на ниво въпреки непознаването на изцяло новите снежни гуми. Зад тях на 33 секунди завършиха Дани Сордо/Марк Мартин. Челната десетка се затвори от Хенинг Солберг, Крейг Брийн, победителят във WRC2 Елфин Еванс и Тиму Сунинен.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]