Себастиан Ожие доминира след втория ден от рали „Германия”

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Germany 2015

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Germany 2015

Двукратните световни шампиони Себастиан Ожие/Жулиен Инграсия поведоха след един доста интересен и дълъг ден за тях. Французите поеха лидерската позиция още от самото начало на деня, но своето истинско темпо го показаха през двете минавания на най-дългият специален етап от ралито Panzaerplatte Long (45,61 km). Разликата им с вторите Яри-Мати Латвала/Мика Антила в края на деня е от 33,8 секунди. Латвала/Антила се справяха добре докато не стигнаха до емблематичния етап, който за съжаление им коства битката за първата позиция.

Себастиан Ожие: „ Успяхме да оцелеем в Panzerplatte! Сутринта, Жулиен и аз карахме сравнително леко за да преговорим записките. Като цяло всичко бе наред. Най-трудно ни бе през първото минаване на Panzerplatte, понеже нямаме сплитове от тази година. Второто ни минаване бе почти перфектно. Натиснах доста здраво в последните километри. Днес ни остават още отсечки, ралито все още не е свършило.”

Jari-Matti Latvala (FIN), Miikka Anttila (FIN) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Germany 2015

Яри-Мати Латвала: „ Вчера, трябва да съм доволен от второто място. Това е неоспоримо. Опитах се да атакувам в Panzerplatte, но не бях възнаграден за усилията си. Просто не бях в най-добрата си форма. Моят съотборник Себастиан Ожие направи невероятни времена и си заслужи така удобната преднина. Въпреки това, съм доволен от второто място. Днес за мен ще е само да поддържам активът си пред Андреас Микелсен.”

Андреас Микелсен/Ола Флоене продължават да са трети с пасив от почти две минути. Норвежкото дуо не натискаше, а по-скоро тестваше различни видове настройки на окачване и задвижване с оглед следващото асфалтово състезание, рали „Корсика”.

Четвъртото и петото място е за двата екипажа на Hyundai, Дани Сордо/Марк Мартин и Тиери Ньовил/Николас Жилсул. Въпреки битката в челото, двата екипажа си спретнаха интересна надпревара, като печеливш в края на деня бе Сордо. Испанецът имаше проблеми със скоростната кутия през сутрешните минавания, но второто минаване през Panzerplatte му осигури преднината от 9,5 секунди пред Ньовил.

P-20150823-00011_News

Елфин Еванс/Даниел Барит и От Танак и Райго Молдер също се изправиха един срещу друг в битката за шестата позиция. Но излитане от трасето за Танак, през второто минаване, му коства повече от минута и така позволи на Мадс Остбег да застане между двата екипажа на M-Sport, с преднина от над минута пред естонеца.

clickОт Танак: „ Беше ни трудно с настройките по време на сутрешните минавания и не усещах колата добре. Следобед решихме да направим някои промени- бяхме по-бързи. Опитвах се да натискам колкото се може по-близко до лимита с цел подобряване на скоростта, но на едно място недозавихме и излетяхме от трасето. За щастие нямаше никакви щети, но ни бе трудно да върнем колата понеже не искаше да запали. Това ни отне доста време.”

Хейдън Падън и Стефан Лефевр затварят челната десетка, докато Роберт Кубица отпадна поради удар в небезизвестните „хинкелстайн” камъни.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]