Себастиан Ожие взе „големите точки” и победата в рали „Сардиния”

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Italia Sardegna 2015

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Italia Sardegna 2015

Една голяма крачка напред в шампионата направи тандемът Себастиан Ожие/Жулиен Инграсия, след като увеличиха своята преднина в шампионата благодарение на победата в италианския кръг от WRC рали „Сардиния”. Двамата водят с 66 точки в шампионата, докато Volkswagen имат удобна преднина от 65 т. при производителите. „ Победата в Сардиния е доста важна за нашата борба в шампионата. Сега вече имаме 17__DR12618голяма преднина пред нашите съперници. Ключов фактор за тази победа е и перфектната кола, както и отбор. Жулиен и аз се сработихме отлично, което доведе до своите резултати. Жегата в купето, както и тежките условия ни поставиха под голям стрес. Това рали бе психически най-тежкото до момента. Гордея се с нашата победа в Италия,” заяви Себастиан Ожие качвайки се към почетната стълбичка.

6163_MadsOstberg-Italy-2015_001_896x504Днешният последен ден не донесе голяма драма, въпреки проблемите на Мадс Остберг/Джонас Андерсън с излитането от трасето. Самото излитане, бе плод на моментно разсейване породено от извадената слушалка на Мадс. „ Просто направих грешка, която ни коства подиума. Понякога успяваш да се измъкнеш оптимистично настроен, но това не беше случая. Завоя бе доста остър и влязох прекалено широко в него удряйки камък, който бе зад храст. Повредихме задното дясно окачване и спирачките. Общо взето прекарахме последния ден от ралито в опити да поправим и закараме колата до финала. Радвам се, че успяхме да стигнем до финала! След едни от най-тежките ралита с нетърпение очаквам да стартираме на гладкия макадам в Полша.” Екипажът на Citroen завърши на пета позиция в генералното.

Сравнително добро класиране направиха двойките на Hyundai, въпреки проблемите на Хейдън Падън/Джон Кенард, които изпуснаха челната позиция вчера. Новозеландския екипаж успя да завърши на втората позиция, правейки най-добрият си резултат във WRC. Тандемът е следван в генералното от облагодетелствания поради проблемите на Остберг/Андерсън, екипаж на Тиери Ньовил/Николас Жилсул. Благодарение на това класиране корейския производител се настани на минимална разлика в точките при производителите от вторите в шампионата Citroen Total Abu Dhabi WRT.

2015 World Rally Championship / Round 06 /  Rally d'Italia Sardegna // Worldwide Copyright: M-Sport/McKlein

Четвъртото място с пасив от над пет минути в края на ралито е за Елфин Еванс/Даниел Барит. Английския екипаж претърпя сериозна загуба на време в петък, която ги принуди да променят своята стратегия. „ Изминахме доста тежък набор от състезания и сега очите ни гледат към Полша. Ралито е бързо и не така абразивно, вероятно ще ни стресира рязката смяна на темпото, надяваме се за по-добро представяне и късмет от тук.”

Jari-Matti Latvala (FIN) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Italia Sardegna 2015

Втория екипаж на Volkswagen Яри-Мати Латвала/ Мика Антила завърши на шеста позиция с пасив от над осем минути. „ Колата продължава да е перфектна, но след вчерашните проблеми просто бе невъзможно да направим добро класиране. Доволен съм от нашата шеста позиция, като събрахме 10 точки заедно с доброто ни представяне на пауър стейджът. Позитивното е че, бяхме бързи през цялото време и върху това ще работим за Полша.”

Топ десетката се затваря от пилотите във WRC2 Юри Протасов, Пауло Андреучи, Ян Копецки и Кхалид Ал Касими.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]