Себастиан Льоб ще седне зад волана на C3 WRC

43 годишният французин Себастиан Льоб, който има рекордните 78 победи в своята кариера в WRC, ще седне зад волана на C3 WRC за еднодневен асфалтов тест през следващият месец.

Тази информация стана ясна днес преди няколко часа, след официално съобщение от страна на новосформираното спортно подразделение PSA Motorsport. Както името показва това подразделение на френската група ще комбинира Пежо Спорт, Ситроен Рейсинг и ДС Перформанс в едно цяло.

От подразделението заявиха, че тази промяна ще даде възможността на Льоб да седне отново зад волана на WRC автомобил въпреки че, има договор с Пежо Спорт.

От PSA Motorsport заявиха също, че „това е една добра възможност за Ситроен Спорт за да придобият важна информация за С3 WRC от легендарният шампион“.

„В същото време, когато комбинирам участията ми в рали рейд и рали крос надпреварите, ще мога да придам моят опит на Ситроен с тестването на C3 – обясни Льоб. – Нямам търпение да седна отново зад волана на WRC автомобил и да тествам новите технологични промени в тази дисциплина! Още се интересувам от ралита. От всичките дисциплини в които съм взимал участие през годините ралито винаги си остава най-любимата ми.“

Въпреки че, автомобилът на шеврфоните е доста близо до своите конкуренти, през този сезон те имат записани едва една победа от осем изминали кръга. Така французите се намират на последно място в класирането при отборите, факт който никога не сме виждали в историята на световният рали шампионат.

Крис Мийк бе човекът, който записа единствената победа до момента, но за съжаление той не взе участие на рали „Полша“ след множество инциденти и лоши представяния. През този уикенд на рали „Финландия“ обаче, Мийк ще се завърне в редиците на Ситроен, като негов съотборник ще бъде неговият досегашен заместник Андреас Микелсен.

Така за сега задачата на Льоб се очаква да бъде изцяло насочена към разработването на С3 WRC за сезон 2018.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]