Себастиан Льоб с пълен календар в световния рали крос шампионат

Деветкратния световен рали шампион Себастиан Льоб, ще се присъедини към отборът на Peugeot-Hansen за да вземе участие във всичките дванадесет кръга от световния рали крос шампионат на ФИА. Льоб ще си партнира с Тими Хансен, като през новия сезон отборът ще разчита само на два автомобила Peugeot 208 WRX Supercar с оглед шампионата при конструкторите. Дави Жене ще продължи да кара за отбора, но само в десет от дванадесетте кръга.

На рали легендата няма да и е за пръв път качването зад волана на суперкар автомобил. През 2012, Льоб взе златото на X Games в калифорния преборвайки се с най-добрите американски пилоти в тази дисциплина.

„Много съм развълнуван относно възможността да взема участие през цял сезон в световния рали крос шампионат”, разясни французина. „ През годините имах възможността да участвам в едни невероятни надпревари в различни дисциплини, но рали кроса е един интензивен и много конкурентен спорт. Колата, както и стратегията за състезанията са нещо ново за мен, така че ще трябва да се уча.”

„ През целият си живот съм гледал към Себастиан Льоб: дори веднъж го срещнах и ми даде автограф”, заяви Тими Хансен. „ А сега ще работя редом с него, това е като сбъдната мечта за мен. Имам доста да уча и да взимам съвети от него е просто невероятно. Убеден съм че, и той има малки неща за научаване от мен, относно рали крос дисциплината. Така се надявам двамата да издигнем отбора, прескачайки нови граници и помагайки си взаимно.”

От Peugeot-Hansen стартираха  и нов проект за европейския рали крос шампионат, като малкият брат на Тими, Кевин Хансен  ще се бори за титлата също зад волана на 208 суперкар.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]