Себастиан Льоб стартира своят сезон 2015 на Монте-Карло

teaser_2

„Нов сезон, нови цветове и завръщането на две изключително познати лица!” Така от Citroen Total Abu Dhabi WRT промотират стартирането на новият си сезон и участието на легендарния екипаж Себастиан Льоб/Даниел Елена. Двамата имат общо 78 победи и 9 световни титли през годините, което ги прави най-успешните пилот и навигатор в историята на рали спорта.

Себастиан Льоб: „ Когато от Citroen ми предложиха да взема участие на това рали не се и замислих! Харесвам атмосферата и близостта до нашите поддръжници. Също съм радостен да се завърна отново зад воланът на DS3 WRC! В първият ден от тестовете трябваше да си припомня как се правеше но с течение на тестовете всичко се върна постарому. Стилът на каране е различен от този с който свикнах в WTCC. Със задвижване на четирите колела по нормални пътища е нужно да импровизираш много повече. Тестовете, които направихме бяха много полезни, но това е Монте-Карло и човек никога не е подготвен напълно за него. Моята цел за това рали е да съм достатъчно конкурентен. Но не трябва да забравяме, че не съм карал на такова ниво повече от година. Всеки път когато стартирам в състезание давам всичко от себе си и ако мога да се боря за победата тук, така да бъде!”

10259827_714960131944536_7400552384792596095_n
Новият Citroen DS3 WRC с новата си цветова схема, чрез която от Citroen честват юбилей на бранда DS

Както и при другите отбори и от Citroen са работили по развитието на аеродинамиката, двигател, скоростна кутия, окачване и тн. „ DS3 WRC по-принцип е една завършена кола, но ние работихме усилено да я направим още по-конкурентна,” коментира Ксавиер Местелан-Пиньон, технически директор на Citroen Racing. „ На пример, ние фокусирахме нашите усилия върху двигателят за да извадим още мощност и въртящ момент, като паралелно подобрихме и надеждността му. Възползвайки се от новите правила, ние върнахме планката за смяна на скоростите зад воланът. Друго значително подобрение направихме в аеродинамиката с нов спойлер и нова предница, която ще сложим скоро на нашите автомобили. Използвахме и по-леки материали за да подобрим разпределението на тежестта.”

Видео

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]