Себастиан Льоб се присъединява към „Мечтания отбор” на Peugeot за „Дакар”

P-20150928-01005_News

Себастиан Льоб, най-великия рали пилот познат в историята рали спорта, ще поеме към едно от най-големите си приключения рали „Дакар”. Французина ще седне зад волана на Peugeot 2008 DKR за пръв път на рали „Мароко” (3-9 Октомври), като заедно с него ще вземе участие и второто попълнение на Peugeot Карлос Сайнц, който от своята страна се завръща на рали рейд сцената. За рали „Дакар” 2016 двете рали легенди ще имат за съотборници изключително опитните Стефан Петерхансел и Сирил Депре превръщайки пилотския състав на Peugeot в „Мечтания отбор”.

P-20150925-00593_News41 годишната легенда в рали спорта Себастина Льоб заяви: „ Аз открих моторните спортове на 18 години, когато започнах да участвам в първите си рали състезания. От тогава насам винаги съм имал интерес към всякакви видове моторни спортове и „Дакар” е един от тях. Смятам че, е голямо предизвикателство да участвам и да карам в пустинни условия. „Дакар” е много различен от това с което се занимавам в момента. Състезанието ще бъде много дълго, над две седмици, и трябва да имаш доста добра издръжливост. В WRC съм свикнал да заобикалям препятствията, но зад волана на тази кола просто минаваш през тях. Разбира се, отнема известно време да събереш увереност за да го направиш. Също така съм свикнал на изключително детайлни записки, докато на „Дакар” ще трябва сам да си намериш и импровизираш пътя. Също така това е и първият ми път зад волана на състезателен дизелов автомобил, което прави приключението още по-интересно.”

P-20150925-00606_News

С 11 победи в „Дакар” Стефан Петерхансел коментира включването на Льоб в отбора: „ Себастиан Льоб е името на моторните спортове. Със сигурност аз, или който и да е няма на какво да го научи.”

Карлос Сайнц, който за втори път в кариерата си ще си партнира с французина също допълни: „ Няма какво да добавя повече за Себастиан, неговата кариера говори всичко. Разбира се, рали рейд ще бъде изцяло ново предизвикателство за него, но той има уникалната дарба да се адаптира към всичко много бързо.“

P-20150925-00612_News

В състезанието в Мароко заедно с Льоб ще седне не кой да е, а самия Даниел Елена. Френското дуо ще си припомни за пореден път какво е да си на най-високото ниво в спорта. Елена, също като своя пилот е нов в този спорт, но родения в Монако навигатор вече работи усилено върху разбирането и работата по доста сложните GPS системи.


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]