Льоб е вероятно да се завърне на рали Мексико

Изглежда, че завръщането на  Себастиан Льоб в шампионата е вече факт, като очакванията са това да се случи на рали „Мексико“.

Слуховете за завръщането на деветкратният световен рали шампион се засилиха, след като той направя няколко теста на С3 WRC на асфалт и макадам през лятото. За съжаление на феновете легендарният пилот няма да участва в целят календар от WRC, поради ангажиментът му в световният рали крос, като  дори вече има слухове, че отборът на Пежо-Хансен ще премине в изцяло заводски ръце догодина.

Също така французина ще вземе участие през януари за пореден път на рали „Дакар“ в последното участие на Пежо в надпреварата, което почти автоматично го изключва да се появи на рали „Монте Карло“ поради много малкото време за подготовка.

Тестовата програма на Пежо за World RX започва през февруари, което също изважда Льоб от уравнението за евентуално участие на рали „Швеция“, така всичко води до рали „Мексико“.

„В момента сме в преговори с него за следващият сезон – коментира Ив Матон – За сега сме решили взаимно, че няма да участва в Монте Карло. Много е трудно да се съчетае с Дакар, но това не означава, че няма да се появи догодина.

„Вече сме към края на преговорите за нашият пилотски екип за догодина.“

Матон също така разкрива, че през следващите седмици от екипът му ще направят обявление на пилотският си състав.

Рали „Мексико“ е едно от многото ралита в шампионата, в което Льоб държи невероятен рекорд. Французина е печелил това рали цели шест поредни пъти между 2002 и 2012. Последното му участие в WRC бе на рали „Монте-Карло“ през 2015, което за съжаление приключи за него след удар счупвайки окачването на DS3 WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]