World RX продължава с втори кръг от виртуалния си шампионат

svetoven-virualen-rali-kros-shampionat

След изключително успешното първо официално виртуално състезание на световния рали крос шампионат, от промоутъра IMG обявиха и датата за втория кръг. Този път надпреварата ще бъде на пистата „Монталегре“ в Португалия, а платформата на шампионата продължава да е играта Dirt 2.0, която е и официалното заглавие зад World RX.

Състезанието ще се проведе в неделя на 3-ти май от 16:00 ч.(българско време) и ще бъде излъчвано в социалните мрежи, както и на нашата страница.

„Първият кръг от виртуалния световен рали крос шампионат бе огромен успех – коментира Пол Белами, вицепрезидент на моторспорт мероприятията в IMG. – Днес можем да потвърдим, че второто издание ще замести португалският кръг от реалния календар на шампионата, който за съжаление няма да се проведе поради пандемията с COVID-19.”

Виртуалния световен рали крос шампионат се провежда с участието на истински пилоти от шампионата, които се изправят срещу истински пилоти от други шампионати и гост виртуални пилоти и ютубъри.

Първият кръг, който се проведе на пистата в Каталуния, достигна до 9.4 милиона души чрез различни платформи, като 270 000 души са гледали на живо състезанието в YouTube, Facebook и различни други видео платформи.

Каталунската надпревара бе спечелена от шведския рали пилот Матияс Адиелсон, следван от двама изключително добри пилоти във виртуалният свят Лукас Матея и Килиан Даломо. От реалните пилоти участващи в световния рали крос шампионат, най-добре се представи Кевин Абринг, който завърши на четвърта позиция пред световния шампион за 2019-та Тими Хансен.

Хансен, както и по-малкият му брат Кевин отново ще вземат участие във виртуалният шампионат и на пистата Монталегре. Оливър Бенет, пилот който има няколко участия в World RX, и пилотът на Астън Мартин Ники Тим също са сред потвърдените имена до момента.

Пълния списъс с участници ще стане ясен през следващите няколко дни.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]