Световния рали крос шампионат стартира през този уикенд в Барселона

Timmy HANSEN, Timo SCHEIDER, Johan KRISTOFFERSSON, Kevin HANSEN

Световния рали крос шампионат се завръща през този уикенд, след дълга и несигурна зимна пауза. Както знаете дългогодишния промоутър на шампионата се отказа от своите задължение, след като не поднови договорът си с ФИА. Така се наложи по спешност от ФИА да връчат правата на RedBull GmbH които доста успешно вече от няколко години промотират световния рали шампионат и от догодина ще поемат и европейския рали шампионат.

Сезон 2021 на World RX ще стартира на известната писта от Формула 1 „Сиркуито де Барселона – Каталуня“, като заявка за участие са подали 17 състезателя. Сред заявените са най-титулования пилот в World RX Йохан Кристоферсон, който през този сезон ще кара за отбора на Матияс Екстрьом, братята Тими и Кевин Хансен, Никлас Грьонхолм, Тимо Шайдер и др.

Барселона ще приюти и първото състезание на новосформирания клас RX2e, който ще приюти млади надежди участващи с изцяло електрически автомобили. Така според ФИА и промоутъра ще подготвят феновете на шампионата за цялостносто електрифициране на шампионата. Нещо което се очаква да се случи още през следващата година с въвеждането на RX1e категорията.

За съжаление в България няма информация дали ще бъде излъчван сезон 2021 на World RX, но със сигурност ще може да се гледа финалната надпревара изцяло безплатно в онлайн платфромата на RedBullTV.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]