Световния рали крос се мести в Швеция

305e71e4-5f59-4b99-ab33-1d6ba8d30e70

Рекорден брой заявени автомобили ще вземат участие в предстоящия шести кръг от световния рали крос шампионат в Швеция. Общо 111 автомобила в пет различни категории ще вземат участие през уикенда, като 47 са заявените в голяма категория суперкар.

Състезанието е базирано в малкото шведско село Холиес в сърцето на област Вармланд. Рали крос дисциплината е един от най-популярните моторни спортове в този район, още от самото създаване на този алтернативен спорт. Един от фаворитите тук е разбира се шведът, Матиас Екстрьом, който има зад гърбът си две поредни победи на това трасе. Ако успее да потрети представянето си от предходните години, Екстрьом ще запише името си в историята на шампионата, като първия пилот спечели повече от два пъти един и същи кръг. „ Когато погледна назад, винаги си спомням състезанията на това трасе. Побиват ме тръпки, когато се сетя за трасето, феновете и атмосферата в Холиес“, коментира Матиас Екстрьом.

Освен Екстрьом на състезанието ще вземат участие още 25 шведски пилота, заедно с Ричард Горансон, Кевин Ериксон и Никлас Грьонхолм. Настоящия световен шампион Петер Солберг, за в момента е втори в класирането на шампионата и ще направи всичко за да излезе пред лидера Матиас Екстрьом.

Любимецът на феновете Себастиан Льоб, е уверен след като това е трасе което познава. „ Това е първия път през този сезон, в който имам предишни познания на трасето“, разяснява Льоб, който се намира на трета позиция в шампионата заедно с Йохан Кристоферсон. „ Пистата е доста комплексна, поради наличието на множество слепи завои. Трябва винаги да си с правилната траектория, това е едно от нещата които разбрах по време на тестовете тук.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]