Световния раликрос е готов да се смеси с DTM през този уикенд на Хокенхайм

click

През този уикенд световния рали крос ще се премести на легендарната писта „Хокенхайм”, като паралелно зрителите на трасето ще могат да гледат и първия кръг от немския шампионат за туристически автомобили (DTM).

dae

Общо 22 пилота ще вземат участие във втория кръг от световния шампионат по раликрос (World RX), като към тях ще се присъединят американците Дани Уей и Дейв Мира от JRM Racing, с два автомобила Mini Countryman RX Supercar. JRM Racing е доста успешен отбор базиран в Англия, като неговите пилоти ще взимат участия в определени кръгове от тазгодишния шампионат. Мира и Уей са световно известни BMX и скейтборд каскадьори, като паралелно имат опит и в раликрос състезания по целия свят.

Към американските участници на Хокенхайм се присъединява и водещия на „Топ Гиър Америка” Танер Фауст. Фауст- който ще участва с уаилдкард заявка за Marklund Motorsport- ще вземе участие в четири кръга през този сезон.

Собственикът на EKS Матияс Екстрьом ще участва само в DTM състезанието през този уикенд, като на негово място зад волана на Audi S1 Quattro ще бъде Едуард Сандстром. Антон Марклунд и Топи Хекинен, ще трябва да се подготвят за две състезания Audi TT Cup и RX.

Вие читателите на BGRallyHD ще можете да гледате на нашата страница (тук) в неделя от 19:30 ч. резюме на случилото се през уикенда. Или директно на Film + от 11:30 ч.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]