Световния електронен рали шампионат обяви своя календар за сезон 2021

Създателите на играта WRC 9 Nacon с подкрепата на Toyota Gazoo Racing обявиха в сряда, какъв ще бъде календара за сезон 2021 на световния електронен рали шампионат.

Сезон 2021, който ще се играе с играта WRC 9, стартира от януари и ще бъде в 13 кръга, завършвайки през юли. Последния кръг ще бъде излъчен на живо, като тепърва ще бъде определена неговата дата.

По традиция кръговете от електронния световен рали шампионат съвпадат с тези от редовния, но през този сезон тази традиция ще бъде развалена. Според организаторите ще кръговете ще се провеждат седмица преди реалното състезание създавайки допълнителен интерес около предстоящите реални състезания.

Освен Тойота, партньори в EWRC са и BenQ, Playseat и Fanatec, които също ще подкрепят и наградния фонд.

Въпреки, че има ясен календар за сезон 2021, финалът на сезон 2020 още не се е състоял. Причината за това е развитието на COVID-19, като организаторите са решили да проведат финала на сезон 2020 през 2021-ва година.

Над 10 хиляди играчи са се включили в сезон 2020, където двукратния световен шампион Nexl и ливанецът Sami-Hoe05 отново са начело в класирането. Срещу тях ще се изправят още осем състезателя, като голямата награда е впечатляващия Toyota GR Yaris.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]