Световният рали крос пристига в Канада през този уикенд, малкият брат на Люис Хамилът с дебют

Световният рали крос шампионат отново се връща под светлината на прожекторите след пет седмична лятна ваканция. През този уикенд отборите ще вземат участие в канадският кръг от шампионата в Канада. За четвърта поредна година World RX е част от фестивалът GP3R (Grand Prix of Trois-Riveres), който чества своето 48-мо издание.

Освен топ пилотите в supercar категорията за пръв път в Канада ще стъпят машините от RX2 категорията на World RX шампионата.

Рали крос зверовете ще споделят една и съща градска писта, единствената в шампионата, с Формула Дриф, Супер Мото и Супер Куад шампионатите.

Шведът Йохан Кристоферсон пристига в Канада, като лидер в шампионата благодарение на изключително доминантното си представяне до момента с три поредни победи в Белгия, Норвегия и Швеция. Кристоферсон разполага с аванс от 31 точки пред съотборникът си Петер Солберг, който записа победа в канадската надпревара през далечната 2014.

Миналогодишният победител Тими Хансен ще се надява да запише своята първа победа през този сезон. Настоящият световен шампион Матиас Екстрьом също се надява на добре представяне, след като достигна до финалът на всяко едно състезание до момента.

След като отпадна от „Пътят на Коприната“ поради навехната китка, Себастиан Льоб трябва да забрави за травмата си и да се впусне в поредната битка за добро класиране. Французинът се намира на четвърта позиция в шампионата с аванс от една точка пред Андреас Бакеруд, който също ще вземе участие в Канада редом до Кен Блок.

Германецът Рене Мюнич ще вземе участие зад волана на бившият Citroen DS3 Supercar на Петер Солерг.

Британецът Ник Хамилтън, по-малкият  доведен брат на пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън, ще вземе участие в една от съпътстващите серии с бъгита зад волана на Can-Am Maverik X3. Друг интересен участник е 15 годишният Оливър Солберг, синът на Петер Солберг, който ще участва в CXE категорията.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]