Световният раликрос шампионат разкри своя календар за сезон 2016

aq

Промоутърът на световния раликрос шампиот разкри временната подредба на календара за сезон 2016. Пълната му яснота обаче предстой да бъде разясняна на предстоящата среща на ФИА. Догодина шампионата ще се състой от 12 кръга, като състезанията в Турция и Италия отпадат. Техен заместник ще бъде изцяло новият кръг в Рига, Латвия.

Както винаги сезонът ще стартира в Монталегре (Португалия), но седмица по-рано от обичайното.  Вторият кръг, който се превръща в традиционен с паралелното учасите на World RX и DTM на пистата Хокенхайм. Промяна в датите няма при кръговете в Белгия, Канада, Великобритания, Франция и Испания. Аржентинският кръг ще затвори за поредна година календара в края на Ноември.

Европейският раликрос шампионат отново ще бъде в пет кръга, като италианския ще бъде заменен от кръгът в Латвия.  Шампионатът при клас S1600 ще бъде от шест кръга, докато туринг сериите ще са в пет. Все още не е ясно кои състезания ще бъдат кръгове и от RX Lites категорията.

0ba05d29-204e-4166-851b-e98743e0dd5a

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]