Световният раликрос се отправя към Истанбул

a1

През този уикенд световния раликрос шампионат се завръща в Турция на трасето разположено на известната писта от Формула 1, Истанбул Парк. Ние от BGRallyHD ще имаме удоволствието да присъстваме на живо на пистата, бъдейки очите и ушите на вас нашите фенове.

a2С 35 точки преднина пред Тими Хансен, плюс 30 точки максимален брой които могат да се вземат от Истанбул, е напълно вероятно настоящия лидер в шампионата Петер Солберг да вземе своята втора световна титла в световния раликрос шампионат.

„ Стоейки на първото място на подиума в Барселона, ми напомни колко ми липсва това”, призна си Солберг. „ Няма никакъв спор с това че, състезанията стават все по-тежки и трудни с развитието на сезона. Поглеждате към Peugeot и виждате една невероятна кола, в която са вкарани много усилия. Ние също работим много здраво по развитието на нашия автомобил. Всеки път когато се приберем в базата ни в Торсби събираме умовете си и проучваме всеки аспект от колата за да извадим повече скорост от нея.”

Заедно с 18-те постоянни пилота в Турция, ще се присъединят и настоящите европейски шампиони от Albatec Racing с Peugeot 208 Supercar карано от финландската рали звезда Кристиан Сохлберг. „ Много съм развълнуван за Турция, също така съм и малко нервен. Но като a12цяло броя дните до старта”, обясни Сохлберг. „ Гледал съм видео кадри от трасето, но въпреки това всичко е ново за мен. За участието си в раликроса трябваше да наблегна на физическите тренировки за да мога да съм в много добра форма през състезателния уикенд.”

Също зад волана на Peugeot 208 ще вземе участие и латвиецът Янис Бауманис. Настоящия лидер в европейския шампионат в клас Super 1600 на скоро спечели естонския национален раликрос шампионат зад волана на Ford Fiesta Supercar. Участието му в Турция ще бъде трето през този сезон зад волана на автомобил подготвен от Peugeot Hansen. Норвежецът Александер Хвал, също ще вземе участие зад волана на Citroen DS3 Supercar за отбора на JC Race Teknik.

a3

В RX Lites ще участва победителя от състезанието за търсене на таланти Том Ослоу-Коле, който ще направи дебютът си на раликрос сцената. Към RX Lites ще присъедини и добре познатия у нас Кхалид Ал-Сувейди, който през тази година на няколко пъти бе заявен за рали състезанията от българският ни шампионат, но така и не видяхме катареца по нашите трасета. Заедно с Ал-Сувейде за Toksport WRT ще кара и кениецът Теджас Хирани, който ще направи второто си раликрос състезание в своята кариера. Лидерът в RX Lites Кевин Хансен и миналогодишният шампион Кевин Ериксон също ще вземат участие през този уикенд.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]