Саразен се завръща зад волана на WRC автомобил в Корсика

AUTO - ERC TOUR DE CORSE 2014

Пилотът на Toyota в световните серии за издръжливост и Формула Е Стефан Саразен, ще се завърне зад волана на WRC автомобил за пръв път от девет години насам на рали Корсика.

Бившия заводски пилот на Subaru WRC взима редовно участия в рали състезания паралелно със своите основни състезателни задължения през последните години, като дори през миналата година взе победата на рали Корсика, тогава като кръг от ERC шампионата.

AUTO - ERC TOUR DE CORSE 2014„Радвам се че, ще бъда на старта на „Тур Де Корс”, това е рали което лично оценявам много,” заяви Саразен. „ Също така съм доволен че, ще се завърна в световния шампионат. Разбира се моите цели не са същите, както миналогодишните. WRC пилотите са изключително талантливи и бързи състезатели. Ние ще се борим с това което имаме: определено познаване на околностите, перфектна хармония с отбора и добро познаване на колата по такъв тип трасета.”

Саразен взе участие през тази година в две ралита от националния френски шампионат, както и от италианския, като дори спечели рали „Монт Бланк” наскоро.

„Ще трябва да намеря правилния ритъм отново, но затова взех участие в предните две ралита, през последните седмици,” заяви 39 годишния пилот.

Стефан Саразен взима активно участие при тестването на бъдещия автомобил на Toyota за WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]