Сами Паяри ще седне зад волана на GR Yaris Rally1

Победителя в WRC2 на рали „Сардиния“ и завършилия на второ място в рали „Швеция“ през този сезон Сами Паяри получи възможността да се състезава зад волана на Toyota GR Yaris Rally1 на рали „Латвия“. 22 годишния пилот през този сезон е под полезрението на Toyota Gazoo Racing, след като през този сезон той кара с полузаводска програма зад волана на GR Yaris Rally2 в WRC2.

„Невероятно е, че имам тази възможност с Toyota Gazoo Racing. Това е нещо към което съм се стремял от много години. Не винаги има свободно място зад волана на Rally1 автомобил. Определено има много нови неща които ще трябва да науча. Темпото на топ пилотите също е много високо. Въпреки това ще се опитам да не се фокусирам върху резултатите, а да се наслаждавам и трупам опит“, коментира Сами Паяри за Dirtfish.

Шефът на Toyota Gazoo Racing Яри-Мати Латвала призна, че от известно време наблюдава развитието на Паяри.

„Този сезон виждаме, че Сами Паяри се справя много добре зад волана на нашия GR Yaris Rally2 и бихме искали да видим какъв е неговия потенциал бивайки зад волана на Rally1 автомобил.

„Сами направи огромен напредък и започна да записва много добри резултати. Той не само разполага с добра скорост, но и помага на нашите инженери в развитието на колата.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]