Салюк с победа в испанският кръг от ERT

02b

Украинският екипаж Олександер Салюк/ Иевген Червоненко (Ford Fiesta R5) победиха в испанското рали „ Принцът на Астуриас”, което е кръг от Европейският рали Трофей и с коефициент 4. Така двамата украинци излизат на чело в класирането с 60т. разлика пред Крум Дончев/ Петър Йорданов, които спечелиха миналата седмица в ERT рали „Сливен” (коефициент 3).

Втори в испанското рали за ERT завърши екипажът Хуан Карчат/ Клауди Рибейро (Mitsubishi Lancer Evo X) с пасив от почти 10 минути , следвани от Естебан Валин/Борха Одриозола (Opel Adam R2) на 01:1.7 мин. Интересно е да се отбележи, че в ERT за това рали бяха заявени само 3 екипажа от общо 42. Което не говори добре за интересът на западноевропейците към шампионатът.

15b

Победителят в генералното класиране на ралито бе Мигел Фустер/Игнацио Авиньо (Ford Fiesta R5) с аванс от около минута пред Салюк/Червоненко. По-бързи от украинският екипаж, също бяха Серхио Вайехо/ Диего Вайехо (Porsche GT3 Cup).

14b

До краят на ERT шампионатът остават ралитата „Сърбия” (19.09.2014), „Хърватска” (02.10.2014) и австрийското „Waldviertel” (06.11.2014). Като за в моментът Крум Дончев/Петър Йорданов ще вземат участие в сръбският старт, който е с коефициент 2.

Календар ERT             

Класиране на ERT шампионатът (не е актуализирано за в момента)

Видео от испанското рали


 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]