Сайнц към Ожие: Казах ти, че си заслужава

Rally Australia 2015

През миналия уикенд по време на рали „Испания“, Себастиен Ожие влезе в елитния клуб на четирикратните световни рали шампиони.

Малко, след като състезанието приключва, Ожие получава съобщение от Карлос Сайнц, което гласи: „Казах ти, че ще си заслужава“.

Информацията за това съобщение бе разгласена от самия Ожие по време на пресконференцията след каталунската надпревара.

Четирикратният световен шампион е обяснил на пресконференцията, че именно „Матадора“ е настоял пред  французина да се присъедини към Фолксваген през 2011-та.

В онзи период Ожие бе втори пилот на Ситроен, като беше един от малкото, успели да се противопоставят на Себастиен Льоб.

От 2013 година насам Ожие и Фолксваген са почти непобедими, отнасяйки освен пилотските титли, така и тези при производителите. Французинът успя да запише четвъртата си титла, побеждавайки в една интересна битка с Дани Сордо на испанското рали.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]