Сайнц изгуби значително време от авансът си в предпоследната отсечка от Дакар 2020

Вчера Карлос Сайнц трябваше да стартира пръв в 379 километровият специален етап, който отвежда екипажите отново към Харад през Шубаят.

Имайки в предвид, че етапът е основно от пясъчни дюни испанецът трябваше да се раздели с цели осем минути, след като Стефан Петерханзел записа едно доста добро време. „Ел Матадор“ вече разполага с 10 минутен аванс спрямо Насер Ал-Атия пред днешния последен етап от рали „Дакар“ 2020.

Планът на Стефан Петерханзел вчера бе да изпревари Ал-Атия в битката за второто място, но катарецът отговори подобаващо на атаката, като само изгуби 10 секунди спрямо съперникът си с X-Raid Mini. В днешния последен етап двамата ще стартират с разлика от 6 секунди помежду си в последната отсечка от състезанието.

Язид Ал-Раджи е  на път да запише най-доброто си представяне в рали „Дакар“ завършвайки на четвърто място зад волана на Toyota Hilux. Биващият зад него Орландо Теранова за съжаление изгуби над половин час вчера, което го изстреля с две позиция назад. Жиниел де Вилиерс и Берхард тен Бринки затварят челната шестица, докато Теранова е седми.

Матю Серадори и неговото бъги са осми пред Ясир Сеайдан и Вей Хан.

Фернандо Алонсо стартира 113-ти по трасето вчера, но това не му попречи да запише осмо най-добро време. В крайна сметка двукратният световен шампион от Формула 1 се очаква да завърши на тринадесета позиция с изоставане от около 40 минути зад Мартин Прокоп.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]