Румен Киров: надявам се на успех

Снимка: Ивайло Старчев

Победителят в първия кръг от националния шампионат по планинско изкачване планинско „Шумен“, Румен Киров, е един от фаворитите за спечелването на първото издание на планинско „Тодор Славов“ (9-10 септември). Заедно със своя Subaru Impreza, Киров се надява на успех.

Вече имаш една победа през сезона. Смяташ ли, че ще успееш да повториш този успех и тук?

За това сме тук. Надяваме се на успех. Трасето е ново за нас, но е ново за почти всички. Само по себе си, то е доста предизвикателно, най-вече поради скоростта, която ще се развие, и спецификата на завоите, които на места са широки.

Кое е най-важното, за да победиш в едно планинско състезание?

Най-важното е да се адаптираш много бързо към колата и трасето. Най-вече трябва да се адаптираш към рязката смяна на сцепление, особено с толкова мощен автомобил.

Смяташ ли, че ще се наложи да рискуваш повече и да надскочиш лимита си, за да вземеш победата?

Не смятам да надхвърля лимита си. Знаете, че ако го направим, е много лесно да допуснем грешки. Хубаво е да успеем да се докоснем до него, но не и да го надминем. Ние реално се състезаваме активно в планинския шампионат едва от  тази година, и нашата цел е да постигаме много добри времена и да се доближим до нашия лимит.

Състезателният уикенд на планинско “Тодор Славов” започва с три тренировъчни манша в събота, които стартират в 14:00 часа. Самото състезание също ще се проведе в три манша, които стартират в 10:30 часа. Всичко случващо се през уикенда ще бъде излъчено онлайн.

За провеждане на състезанието се предвижда затваряне за движение на път VAR 1083 и път I-9 в участъка от км 88+803 до км 93+180 (пресечната точка на път I-9 с връзката на с.о.”Ален мак”) за времето на провеждане на състезанието-събота 9.09.2023г. от 11:00 до 18:00 часа и неделя 10.09.2023г. от 08:00 до 17:00 часа. Като алтернативен обходен маршрут се предвижда движението на МПС да се извършва по улици от с.о.”Ален мак-”Боян Бъчваров”, съвпадащ с общински път VAR 1082, ул. „Петър Ников” и други и продължаване по път VAR 1082.

Предвижда се и възможност за промяна посоката на движението по път I-9 в направление на К.К. „Златни пясъци” чрез излизане от него на пътен възел „Ален мак”, по връзката за Варненски свободен университет „Черноризец храбър” и завиване на ляво в посока на гр.Варна по другите връзки на възела.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]