Росел печели в рали Монте Карло 2023 след контестация срещу Грязин

Само няколко часа след края на рали „Монте Карло“ 2023 стюардите на надпреварата публикуваха едно доста интересно решение, което промени крайното класиране в WRC2.

От съобщението става ясно, че от отбора на Йоан Росел PH Sport са подали официална контестация срещу Николай Грязин и неговия навигатор за нерегламентирано скъсяване на състезателната дистанция на 13,2 километра след старта в SS14 Ubraye / Entrevaux 2. Етапът в който руснакът загуби над 30 секунди, след като спука гума.

Именно това дава като причина за скъсяването на дистанцията руския пилот на Toksport WRT.

Пилотът на автомобил с номер 24 Николай Грязин заяви, че са спукали предна дясна гума по време на минаването си през SS14 и е било трудно да се контролира автомобила в такава ситуация„, пише в разяснението.

Въпреки логично обяснение след оглед на онборд кадрите и видеото предоставено от PH Sport стюардите решават да накажат Грязин с 5 секунди наказание за нерегламентирано скъсяване на състезателната дистанция.

С оглед малката разлика в генерално класиране между Грязин и Росел наказанието поставено на руснака автоматично го изпраща на второ място зад своя френски съперник отнемайки му победата, както и първата победа на Fabia RS Rally2 в WRC2.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]