Рок Турк и Мартина Лазар са лидерите в рали „Средна Гора”

SPI_3888Снимки: APIX Action Photography

SPI_3263Словенският тандем на Рок Турк и Мартина Лазар (Peugeot 208 R2) са лидерите след вчерашният съботен ден на рали „Средна Гора”. Едно рали „Средна Гора” което ще остане в историята, като най-зле организираното състезание за сезон 2015. След разговори с редица екипажи от наша страна стана ясно, че организацията е изключително слаба по въпроса с подсигуряването на трасетата. Екипажите е трябвало да се справят с цитираме: „трактор по трасето”, „мотоциклетисти” и дори „крави”! Според наши източници при разговор на състезатели с рейс директора на ралито, по въпроса със земеделската машина, той им отговорил със следните думи: какъв е проблема нали се е движел по посока на движението.

Според нас такива огромни пропуски в сигурността на един така опасен спорт трябва да бъдат наказани, като се надяваме че УС на „БФАС” ще направи нещо по въпроса на следващото си събрание.

Втори след вчерашният ден са сливенският екипаж на Георги Василев/ Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX). За съжаление на екипажа на „Дианел Рейсинг”, словенското дуо бе изключително бързо в етапът Панагюрски колони, като през двете минавания Турк/Лазар успяха да си извоюват една добра преднина. Въпреки това Василев/Добрев даваха изключително близки времена до тези на екипажа на OPV Sport, който взе всички етапни победи. С пасив от над минута зад лидерите са още един сливенски екипаж, този на Дилян Станков/Младен Карчев (Renault Clio). Представителите на “Булсим” са втори в RC4 и трети в генералното.

SPI_3716

Марко Стойчев/Йордан Батаклиев (Mitsubishi Lancer Evo IX) се справиха много добре в откриващият петъчен етап. Това им даде добра основа за събота и двамата са на четвърта позиция в генералното и втори в RC2 с пасив от 57 секунди зад Станков/Карчев. Трети в RC4 и пети в генералното е екипажът на „АРТ Рейсинг” Боян Безус/Димо Бозуков (Renault Clio), които са в спор за четвъртата позиция със Стойчев/Батакилиев, като разликата им е от 13.4 секунди.

SPI_3117Шестата позиция е за Христо Атанасов/Марин Иванов, които са и лидери в RC3. Зад тях обаче битката не е стихнала, след като трита екипажа на Hyundai си спретната една доста интересна битка. Интригата в RC5 е най-голяма, особено след като Стоян Мечков/Недялко Сивов (Citroen Saxo) получиха една минута наказание а техните преки конкуренти Стефан Желязков/Иван Турлаков (Citroen Saxo) отпаднаха още в първият етап за деня. Лидери в RC5 са Христо Геров/Марин Костадинов (Hyundai i20 Coupe), следвани на 14 секунди от Васил Жеков/Добромира Илиева(Hyundai i20 Coupe).

Здравко Минев/ Давид Кварцхелия са втори в RC3 и 13-ти в генералното поради 40 секундно наказание.

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]