Рок Турк взе победата в Средна Гора, както и третото място в ЕРТ

SPI_4254Снимки: APIX Action Photography

Рок Турк и Мартина Лазар (Peugeot 208 R2) взеха победата в последният кръг от европейският рали трофей, като двамата затвърдиха третата си позиция в шампионата. Втори в генералното и първи в класирането за националният ни шампионат са Георги Василев/Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX). Сливенският екипаж се превърна в национален шампион за сезон 2015 в поредният така хаотичен рали шампионат.

SPI_3970Третото място в генералното и първо в RC4 за националният ни шампионат е за Дилян Станков/Младен Карчев (Renault Clio). Екипажът на АСК „Булсим” не раздаваше много газ вчера а само контролираше разликата си с атакуващите Марко Стойчев/Йордан Батаклиев (Mitsubishi Lancer Evo IX). Представилите на „Боила АМС” успяха да стопят част от разликата си със сливенският екипаж, като техният пасив в краят на състезанието е от 22.1 секунди.

Боян Безус/Димо Бозуков (Renault Clio) завършват рали „Средна Гора” на пета позиция в генералното и на втора в RC4 за националният ни шампионат с пасив от над три минути и половина зад Станков/Карчев. На 01:41.2 минути от Безус/Бозуков са Христо Атанасов/Марин Иванов (Renault Clio), които се прибират в къщи с победата в клас RC3.

SPI_4849

Най-голямата драма вчера обаче бе, дисквалифицирането на четирите автомобила на Hyundai Trophy. Представителите на „Боила АМС” Владимир Сиврийски/Румен Манолов подадоха контестация, която се основава на липсата на нито един от автомобилите i20 в зоната на закрит парк. В нарушения от такова естество обикновено се дисквалифицират дадените състезатели, като директорите на състезанието не се поколебаха нито минута повече в решението си. Така Васил Жеков/Добромира Илиева няма да запиша своята първа победа в така успорваният клас RC5 .

В краят на състезанието 12 екипажа от 20 заявени прекосиха финиша на едвам скалъпеното рали „Средна Гора”.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]