Рованпера успя да удържи на атаката на Танак, битката за победата в Хърватска продължава и утре

След драматичния развой на сутрешните минавания за Кале Рованпера, младия финландец успя да удържи на атаките на От Танак. В края на днешния предпоследен ден разликата между двамата е от 19,9 секунди.

Следобедните минавания започнаха по подобен начин на сутрешните, като условията се влошиха значително най-вече мъглата поради която организаторите трябваше да отменят предпоследния етап за деня.

Есапека Лапи бе най-бърз в първите две отсечки, като нито един от челната тройка не успя да постигне по-добро времена от него. Само единствено Кален Рованпера успя да измъкне една етапна победа, която му помогна да увеличи аванса си спрямо преследвачите си.

Тиери Ньовил успяваше да дава доста близки до тези на Есапека Лапи времена, което му помогна да намали изоставането си спрямо намиращия се на трето място Крейг Брийн на 4,9 секунди. На 49,9 секунди от битката за третото място, след края на втория ден от рали „Хърватска“ се намира Елфин Еванс.

На последното шесто място при WRC пилотите се намира Такамото Катцута, който няма ка да успее да напредне с оглед голямото си изоставане. Зад японеца на седмо място в генералното класиране и на първо при WRC2 автомобилите е Йоан Росел, следван от Николай Грязин и Каетан Каетанович.

В последния неделен ден екипажите ще преминат през 54 състезателни километра разделени на четири специални етапа. Първия етап започва от 08:08 ч. българско време, а последния пауър етап започва в 14:00 ч. и може да се гледа по телевизия Max Sport.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]