Рованпера и Лапи с идентични времена в шейкдауна на рали Мексико

Кале Рованпера и Есапека Лапи успяха да запишат идентични най-бързи време във вчерашния 5,52 километров шейкдаун от рали „Мексико“.

Рованпера записа своето най-добро време в третото си излизане на трасето, докато Лапи направи четвърто с което постигна идентично време от 3 минути и 44,4 секунди. Шесткратния победител в рали „Мексико“ Себастиен Ожие записа третото най-добро време изоставайки с 0,3 секунди спрямо финландските си съперници.

Случи се това което очаквахме – коментира Кале Рованпера, който ще стартира втори по трасето зад лидера в шампионата От Танак. – В първото минаване бе доста хлъзгаво, като нямаше никаква чиста траектория. Определено ще имаме проблеми поради стартовата ни позиция. Ще ни бъде доста трудно дори и с От стартиращ пред нас.

От своя страна Есапека Лапи обясни защо бе единствения пилот, който премина за четвърти път по трасето.

Шейкдауна премина добре. Опитахме няколко неща за второто и трето минаване, но не свършиха работа. Затова излязохме за четвърти път, където използвахме нашите първоначални настройки които се оказаха правилните“, коментира Лапи.

С четвърто време в шейкдауна е Дани Сордо. Испанеца е следван от Елфин Еванс и Тиери Ньовил, докато От Танак е със седмо време. Пиер-Люис Лубе и Такамото Катцута са с осмо и девето време.

При WRC2 най-бърз бе Гас Грийсмит, следван от Оливър Солберг на 0,1 секунди. С третото най-добро време е Адриен Формо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]