Рованпера взе шейкдауна в Швеция

Кале Рованпера и Йоне Халтунен записаха най-добро време в днешния шейкдаун от рали „Швеция“. Условията в 7.21 километровата отсечка бяха далеч от перфектните за Швеция, като преобладаващата настилка бе чист макадам, който на места бе заледен.

Финландското дуо записа своето топ време (3:57.7 минути) при четвъртото си излизане в шейкдауна, като те бяха един от само двата екипажа излезли за четвърти път в отсечката.

Второто най-добро време е за Себастиен Ожие и Жулиен Инграсия с 3.5 секунди по-слабо от това на съотборниците им. Елфин Еванс и Скот Мартин са с трето най-добро време, постигнато при предпоследното им трето минаване.

Крейг Брийн и Ойт Танак затварят челната петица в класирането за днешния шейкдаун от рали „Швеция“.

Такамото Катцута,Теемо Сунинен, Яри-Мати Латвала, Тиери Ноьвил и Есапека Лапи затварят челната десетка.

За съжаление SS1 Karlstad отпадна, но за сметка на това ще се проведе под формата на втори шейкдаун. Можете да гледате етапа тази вечер на живо по Max Sport 2 от 21:00 ч българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]