Робин Ларсон взе победата в Аржентина, Петер Солберг е новият световен шампион

wwww

Шведът Робин Ларсон взе победата в последният кръг от световният раликрос шампионат в Аржентина. Матиас Екстрьом завърши на втора позиция, докато норвежецът Петер Солберг завърши трети и подсигури титлата при пилотите.

Аржентина за пореден път затвори сезона, като се очакваше да има сериозна битка с оглед разликата от само 26 точки между Петер Солберг и Тими Хансен. Норвежецът и световен шампион за 2014 трябваше само да се класира за полуфиналите за да спечели и тазгодишната титла.

petter„Невероятно е да спечелиш още една титла. Искам да благодаря на целият отбор! Не е лесно да вземеш втора титла в този така конкурентен спорт. Раликросът е пълен с талантливи пилоти, което прави задачата ни много трудна. След сезона имаме няколко срещи с различни производители и отново ще вземем участие догодина.”

Вчерашната победа на Робин Ларсон, го прави осмият пилот с победа в кръг от тазгодишният сезон на World RX. Той също така взе и наградата на Monster за най-добър старт.

„ Ще запомня тази победа през целият си живот, не мога да спра да се усмихвам”, заяви Ларсон, чиито баща Ларс е двукратен европейски раликрос шампион. „ Ние имаме един от най-малките отбори в падока. Финалът бе все едно караш на лед, а Матиас Екстрьом бе много близко зад мен.”

Завършилият на второ място Матиас Екстрьом коментира своето представяне. „ Трябва да призная Робин свърши добра работа, имахме интересна борба. Щастлив съм и за Петер, той си заслужи титлата в шампионата. В последните четири кръга ние показахме доста добро темпо и смятам че, догодина ще се завърнем още по-силни.”

eeeeБратята Хансен, Тими и Кевин успяха да стигнат до финала. Но поради трудните условия и двамата отпаднаха след удар помежду им. Само на 17 години Кевин Хансен записа името си в историята, като най-младият пилот сядал зад волана на суперкар автомобил. Той завърши на пета позиция в генералното, което си е доста впечатляващо постижение. Неговият брат Тими Хансен  завърши шести и взе второто място в шампионата при пилотите.

В битката за третото място в шампионата при пилотите, шведът Йохан Кристоферсон успя да надвие Андреас Бакеруд. Разликата между двамата бе много малка в шампионата, но отпадането на Бакеруд в първият полуфинал отвори вратата на Кристоферсон. „ Моят двигател си отиде в полуфинала, но за радост имахме достатъчен аванс да бием Андреас с две точки”, разясни Кристоферсон.


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]