Роберт Кубица с мъмрене заради рали Швеция.

223805-81442308-9044-11e3-836d-02ea2adb9f0aПолския пилот на M-Sport Роберт Кубица, бе смъмрен от организаторите поради не спазване на мерките за сигурност при едно от излизанията си от трасето. Тогава Мадс Осберг се оплака от множеството публика по трасето ,която се опитва да извади бившия пилот от Формула 1. Осберг коментира че, не е видял никакво обозначение или сигнал за излезлия от трасето пред него автомобил.

След разглеждането на записите от онборд камерите организаторите и ФИА констатират че, екипажа не е сложил триъгълника за да предупреди екипажите след тях. От отбора се оправдаха с това че, в близост до екипажа е имало маршал който да сигнализира на автомобилите стартираше след тях.

Освен смъмряне екипажа бе задължен да присъства на две събирания на тема сигурност организирани от ФИА.

Все пак Кубица се справя доста добре с предизвикателството наречено WRC, като цяло вече се подготвят за наближаващото рали Мексико в което според Малкъм Уилсън, ще покаже истинската си скорост.

„Видяхме колко добър ритъм има Роберт в Монте Карло и от самото начало знаехме затова че, Швеция ще бъде доста трудно рали за него.“ Уилсън допълни също че, полякът изцяло се е концентрирал върху Мексико и до момента е впечатлен от неговата воля за добри резултати.

„Ще направим с него тестове в Испания, понеже условията там са доста близки до тези на Мексико. Също така ще симулираме загубата на мощност която се поражда от високата надморска височина на ралито. От този тест Роберт ще научи как колата се променя при такива трудни условия.“

Източник WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]