Съдбата на Кубица и състоянието на пазарът за пилоти

1817_Monte_Carlo-M-Sport-Kubica-2014_896x504

Както казахме преди време Роберт Кубица има вероятност да седне зад воланът на един от трита автомобила на Citroen през сезон 2015. Съвместно с това полякът провежда доста сериозни разговори и с отбори в пистовите шампионати, но всичко това все още нито е ясно нито е официално. Кубица възнамерява да се оперира на ново в краят на годината, за да възвърне подвижността на ръката си, което означава изпускане на ралитата Янер и Монте-Карло. Според нас разполагайки  с тази информация единственият вариант за Роберт да влезе в Ситроен е да застане зад волана на автомобилът на Ал-Касими, който не възнамерява да прави пълен календар. От друга страна се засилиха слуховете от страна на френски медии, че Себастиан Льоб ще вземе участие в отбрани състезания но най-вече ще вземе участие в рали „Монте-Карло” 2015.

3850_Australia-2014_6_896x504
Ив Матон също разкри, че между кандидатите за воланът на Citroen DS3 WRC е и младокът Хейдън Падън. „ Със сигурност ще участваме във WRC, но не сме сигурни в колко кръга ще вземем участие, надяваме се поне да участваме във всички макадамови състезания,” заяви Падън за известният портал Autosport преговаряйки едновременно със Citroen и Hyundai.

Бившият номер едно в Citroen Мадс Остберг, също има шанс да продължи в отборът но според видни журналисти ако не се случи това норвежецът ще взима участия със собствено отбор и зад воланът на Ford Fiesta RS WRC. От страна на M-Sport  се очаква да заменят Мико Хирвонен с От Танак.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]