Роберт Кубица: „За сега Монте-Карло ще е единственото ми рали“

5580_Mexico-RKWRT-Kubica-2015_7_896x504

Роберт Кубица потвърди че, за в момента ще вземе участие единствено в рали „Монте-Карло“ след няколко дни през този сезон. Полякът ще седне отново зад волна на Fiesta WRC, но този път подготвена от италианският отбор BRC Racing Team.

Кубица не успя да подсигури спонсори за сезон 2016, като вероятно ще приеме някой от предложенията му за пистови състезания. Според слуховете Роберт Кубица може да се насочи към DTM шампионата, в който проблемите с ръката му няма да пречат за да бъде конкурентен.

FIA World Rally Championship Australia - Day Two„За в момента Монте-Карло ще бъде моето единствено рали. Очаквам да се забавлявам и да имам добри новини след това. Ако не имаме спонсори ще се занимаваме с друго. Нещо добро може да се намери, не е нужно да е в ралитата. Въпреки че, бих искал да остана тук защото през миналата година успях да науча много“, разяснява Кубица за немска медия.

Полякът вече навъртя няколко тестови километра с BRC Racing, но не успя да изпълни цялата тестова програма поради удар в дърво.

„Монте е най-трудно състезание в световният шампионат. Има много променливи, на моменти спира да е забавно. Атмосферните условия са ключов фактор. Понякога имаш предимство ако не стартираш първи, защото трасето се изчиства след всеки един автомобил. Нашата цел е да избегнем големи грешки и да постигнем каквото успеем“, заключи Кубица.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]