Рикардо Теодосио оглавява рали Сиерас де Фафе

Снимки: FIA ERC

Рикардо Теодосио (Hyundai i20 N Rally2) спечели първата отсечка от рали „Сиерас де Фафе“. Португалеца успя да запише най-добро време в супер специалния етап по улиците на Фафе оставяйки зад себе си на второ място Ерик Зайс, който по-рано в квалификационния етап се обърна през таван. Разликата между двамата е от едва 0,2 секунди.

Искам да благодаря на моя екип. Те успяха да възстановят колата. Опитах се да карам възможно най-гладко в градския етап и всичко мина добре. Бях изключително внимателен, а колата се усеща изключително добре„, коментира родения в Барум Зайс.

Мико Марчик (Skoda Fabia RS Rally2), който има една победа в ERC през миналата година, записа третото най-добро време с изоставане от 1,3 секунди зад Теодосио.

Опитваме се да опознаем колата, но със сигурност харесваме отсечките на това рали – коментира Марчик, който е и двукратен национален рали шампион на Полша. – Утре деня ще бъде дълъг с много кални условия. Надявам се това да ми даде възможността да развия своите пилотски умения.“

Хейдън Падън и Симоне Темпестини бяха пилотите с топ времена в супер специалния етап вчера преди Зайс и Теодосио да ги детронират. Двамата записаха идентично време, като се наредиха на четвърто и пето място с 1,6 секунди зад лидера.

Не сме поемали никакъв риск – коментира бившият пилот на Hyundai Motorsport в WRC. – С паветата никога нямаш яснота с колко точно сцепление разполагаш, затова определено трябва да залага на сигурно.

Челната шестица се затваря от Филип Мареш (Skoda Fabia Rally2 evo), който направи малка грешка. Зад него се намира Том Кристенсон, който бе и най-бързия пилот с Citroen C3 Rally2.

Победителя от квалификационния етап Крейг Брийн е с девето време на 2 секунди от Теодосио, докато Мадс Остберг изостава с 3,2 секунди благодарение на 22-рото време което записа.

Рали „Сиерас де Фафе“ днес стартира с 9,64 километровата отсечка Boticas/Valve do Tamega от 10:09 ч. българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]