Решаващи битки и нова конкуренция в Hyundai Racing Trophy на рали „Стари Столици“

hrt_grigorov_milenkov

Интересът към Hyundai Racing Trophy продължава да расте и след последното състезание на рали „Сърбия“, като за финалния кръг на едномарковия шампионат ще се включат два нови екипажа. Това са Мартин Коев с навигатор Калоян Атанасов и Станимир Стоянов с ко-пилот Атанас Николов. Познатите ни тандеми от този сезон, които също ще участват на рали „Стари Столици“ са Григор Григоров/Даниел Миленков, Христо Геров/Йордан Йорданов и Симеон Симеонов/Димитър Спасов. 47-то издание на ралито в Шумен ще се проведе на 8-9 октомври.

След тежкото състезание в Сърбия, в което всички екипажи на Hyundai Racing Trophy финишираха успешно и впечатлиха колеги и фенове от съседската държава, едномарковият шампионат отново е на българска почва. Интересно е подреждането на тандемите във временното класиране, където лидер с голяма преднина е Григоров/Миленков с 256т., следвани от Геров/Йорданов със 179.2т. Очаква се до последно борба за второто място, тъй като екипажът Симеонов/Спасов е със 164т. и рали „Стари Столици“ ще се окаже решаващо.

koev_atanasov

Новите екипажи, които ще се включат в последния кръг на Hyundai Racing Trophy в Шумен са много ентусиазирани да се представят на ниво и да покажат своите умения. Мартин Коев стартира състезателната си кариера през 2010г. като навигатор на Иван Ганчев, записвайки добри времена на няколко състезания. След известна пауза се връща по stoyanov_nikolovотсечките през 2015г. с навигатор Калоян Атанасов, с който ще участва и на ралито в Шумен този уикенд. Другият нов екипаж е Станимир Стоянов/Атанас Николов, които дебютират именно на рали „Стари Столици“ през 2007г. и печелят в клас N2. Следят участията на едномарковия шампионат и са много впечатлени от добрите резултати, които състезателните Hyundai i20 Coupe R1 постигат в генералните класирания.

На 47-то издание на „Стари Столици“ всички екипажи ще изминат общо 197.44 км., от които 81 км. са състезателни и са разпределени в 9 етапа. Това са СЕ1 – Валерий Великов 1, СЕ2 – В. Преслав, СЕ3 – Яз. Тича, СЕ4 – Пл. България, СЕ5 – Пивовара 1, СЕ6 – Лозево 1, СЕ7 – Пивовара 2, СЕ8 – Лозево 2, СЕ9 – Валерий Великов 2. Официалното откриване на ралито ще се проведе на 8 октомври от 12:30ч. пред Община Шумен, а церемонията по награждаването ще е на същото място в неделя, 9 октомври от 14:19ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]