Рено представя новото поколение Алпин, днес в Монако

Alpine_71351_global_en

Френският производител на автомобили Renault, ще представи официално готовият продукт за производство на техният легендарен автомобил Renault Alpine в Монте-Карло днес.

Alpine_69311_global_enЗа пръв път чухме идеята на французите да възобновят марката в началото на 2015. От тогава на сам ние видяхме две концепции, като едната бе показана по време на последното издание на 24-те часа на Льо Ман. Днес ние от BGRallyHD ще присъстваме лично на откриването, като вие нашите читатели ще бъдете първите в България видели автомобила, които чества своята 60-та годишнина.

Новото А110 се очаква да стъпи на пазара през 2016, като колата ще напомня на своята легендарна визия от преди 60 години. Въпреки че, все още има много малко информация за автомобила със сигурност е ясно че, ще разполага със задно разположен двигател и със задно задвижване. Очаква се цената му да варира около 50 000 паунда а мощността да е 300 к.с. , като ще се конкурира с Porsche Cayman.

Антони Вилян, главен дизайнер на Алпин: „ Ние представихме концептуалният модел на Алпин, като короната на една 60 годишна история на марката в моторните спортове. Като цяло би било трудно да си представим по-добро представяне на прототипа в 24-те Часа на Льо Ман.“ Френската марка е добре представена в най-тежката пистова надпревара с техният прототип в клас LMP2- Signatech Alpine A450b, който за съжаление не успя да види карираният флаг през миналата година.

Първоначално концепцията на новата генерация А110 е била разработвана в тясно сътрудничество между Caterham и Renault, но от Caterham изоставят проекта. След A110 се очаква да се появи на пазара и SUV версия на бранда.

В България марката става популярна, след идването и у нас в края на 1966 г. самият основател на Alpine – Жан Ределе пристига в София по проект на ДСП „Булет“ за да усвоят производството на автомобила. Ределе се запознава с известният Илия Чубриков, който през 1967 г. спечелва с един от първите Булгаррено 8 на рали „Трансбалканика“. Няколко години по-късно Илия Чубриков/Никола Чубриков и Атанас Тасков/Атанас Агура, за пръв път взимат участие на рали „Монте-Карло“.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]