Рекорден брой участници закриват пистовия шампионат на България този уикенд

%d0%bf%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b8%d0%b0%d0%bc%d0%be1

Шампионатът по затворен маршрут на България ще има своя вълнуващ край този уикенд на 12 и 13 ноември. Надпреварата, организирана от благоевградския клуб „Диамо“, ще се проведе на писта „Дракон“ край село Калояново и обещава горещи емоции в ноемврийската неделя. Гвоздеят на програмата ще бъде битката в най-зрелищния клас „МАКСИ“, в който първите трима – Пламен Камбуров, Илия Царски и Константин Маршавелов са събрани в 14.5 пункта и всеки от тях има реален шанс за титлата. Това стана факт, след като в сряда Националният трибунал на БФАС отмени наказанието от 15 секунди заради фаулстарт на Царски, наложено във втория манш на състезанието в Бургас, като по този начин панагюрецът спечели надпреварата с актив от 50 точки.

Още емоции ще добавя и включването на пилоти от Гърция. Час преди откриването на тренировките в събота пък феновете ще могат да проследят третия старт от Шампионата за хора с увреждания от Българската асоциация за рекреация и интеграция и спорт (БАРИС). Надпреварата на БАРИС включва слалом между конуси, успоредно паркиране, паркиране в преден и заден гараж.
Вход за зрители 5 лв.

„Очаква ни един страхотен уикенд в автомобилния спорт, именно защото е последен кръг от шампионата на Затворен маршрут, както и за сезон 2016 г. Организацията за писта „Диамо“ преминава успешно, екипът ни е напълно подготвен и с нетърпение очаква старта на състезанието. Надявам се в неделя всички да си тръгнем с широки усмивки и приятни емоции изпълнени с много адреналин!“, коментира автомобилната състезателка Диана Стоянова, която е й директор на надпреварата.

„Направихме опреснителен курс на всички съдии, които ще бъдат изключително безкомпромисни в това състезание. Целият ни екип се състои от млади и амбициозни момчета и момичета, с които работата за всяко мероприятие, организирано от нашия клуб, върви много леко и приятно. Пожелавам на всички зрители приятни емоции, а на участниците безавариен финал.“, сподели рейс-директорът Славчо Кордев.

programa

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]