Рекорден брой пилоти ще вземат участие в третия кръг от световния раликрос в Белгия

Montalegere 2015-04-25 Rallycross, VM premiär i Portugal Topi Heikkinen Foto Tony Welam

Montalegere 2015-04-25 Rallycross, VM premiär i Portugal Topi Heikkinen Foto Tony Welam
Третия кръг от световния шампионат по раликрос ще се състои на пистата Жул Тачени в Метет Белгия през този уикенд. Като  веднага прави впечатление изключително големия интерес от страна на състезателите с цели 83 заявки ( Супер кар 38, Супер 1600 25 и 20 заявени пилота в Туринг). В допълнение към това белгийския кръг ще открие сезона за европейския шампионат по раликрос. За разлика от предходните кръгове вие нашите читатели ще можете да гледате на живо състезанието на нашата страница.

Трасето в Метет дебютира в шампионата през миналата година, като победител бе Топи Хекинен следван от Тими Хансен и Йохан Кристоферсон. Настоящия европейски шампион Робин Ларсон държи рекорда на трасето от 38,74 секунди.

click

Организаторите през тази година са направили редица промени по трасето, като са добавили допълнителна макадамова секция и дооформяне на жокер обиколката. „ Края на трасето е променен за тази година, има шикан и асфалтово изкачване към последния  завой, който във входът си е макадамов. Изходът е на асфалт до финиш линията,“ заяви пилотът на  Ford Olsbergs MSE Рейнис Нитис.

Белгийския флаг ще бъде развят по трасето от не кой да е а от самия Франсоа Дювал. Бившия пилот от WRC ще бъде зад волана на Ford Focus RX. “ С нетърпение очаквам да се върна в Метет,“ заяви Дювал, който спечели през 2010 състезанието, като кръг от европейския шампионат. „ Това е форма на моторен спорт, която винаги съм харесвал. Колите са фантастични, а с над 30 супер автомобила състезанието ще бъде доста оспорвано.“

Състезанието в Метет също ще открие шампионата за туристическите автомобили с 20 коли, който също се слави с изключително добри таланти. Световния шампионат по раликрос за туристически автомобили ще бъде част от кервана в 5 избрани кръга.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]